Preparatius:

– Sol.licitar targetes sanitàries Europees
– Bombones de butà noves, doncs a França no hi ha les mateixes
– Adaptadors de corrent per l’auto
– Petit diccionari de Francès
– Rutilla
Dia 3/08/2017 – Igualada – Vic
36.390 km decidim sortir el mateix dijous al vespre, i anem a pernoctar a l’Area d’autodeterminació de Vic.
Dia 4/08/2017 Vic – Montpeyroux – 537 km
36.470 ki
8:20 hi
Avui hem passat tot el dia a la carretera. Hem fet 3 trams de 2h aproximadament, amb aturades per descansar.
Arribem sobre les 18:00 a l’Area d’autos de Montpeyroux, els aparcaments son compartits amb cotxes – P3. Disposa d’una zona d’habituallament que va amb Jetons q es compren a la granja que hi ha just al davant. La granja permet fer visites. Ubicada just al costat de l’oficina de turisme i rodejat de camps, ideal pel que portem gossos.
Disposa de WC un xic mes avall de l’oficina de turisme i estan súper nets.
Estirem les cames pel poble, doncs un caminet surt de l’aparcament i amb 2 minuts estem al centre del poble, que és petitonet i gira al voltant d’una torre. Està molt ben conservat.
Tornem a l’auto a sopar i dormir.
Dia 5/08/2017 Montpeyroux – Etretat – 643 km


8:45 hi 37.001 ki
Avui també hem fet 3 trams d’unes 2h i pico cada un, descansant entre cada ells, i fent la parada per dinar un cop passat el intrinculis de carreteres del voltant de París.
Per fi hem arribat a Normandia. Creuem pel Pont Tancarville, anem fins a Etretat, per carreteres locals, gaudint del paisatge, ens dirigim directament a l’àrea d’autos.
Al entrar al poble ja veiem un munt d’autos aparcades al voral de la carretera, un Pk enorme amb limitador d’alçada, i tot seguit un cartell lluminós de complert a l’entrada de l’area. Però decidim intentar entrar igualment, però la màquina no dona tiquets sinó surt algú. I hem tingut molta sort i una auto es mou, i tant aviat com surt, la màquina ens dona tiquet i cap dins. Costa 8€, sense serveis, hi ha per omplir i buidar pagant 2€.
Aparquem, son les 18, i decidim anar xino-xano fins a la platja, 1,5 km aprox, agafem roba d’abric per si fa aire.
El trajecte es fa fàcilment a peu, el poble és molt cuquetó, cases amb unes teulades molt curioses, i amb façanes que ens deixen bocabadats.
Però lo què impressiona mès és quan arribem al passeig marítim, on podem veure Les Falasies, a cada costat, és a dir uns penya-segats de pedra de color blanc, amb unes formes molt curioses, uns arcs i coves fruit de l’erosió del mar.
El mar està agitat i fa força vent.
Estirem les cames passejant pel passeig marítim fins al búnquer que hi ha al final.
Hi ha la opció de pujar fins dalt del penya-segat però no ho fem. També hi ha la opció d’entrar a la cova del penya-segat però sols es visitable quan hi ha baixa mar i no és el nostre cas.
Desfem el camí fins a l’auto, sopar i dormir.
Dia 6/08/2017 Etretat – Honfleur
37.585 ki 9:45 hi
Marxem de l’àrea, cap a Honfleur, passant pel Pont de Normandia, fan pagar peatge, 6,30€, però volíem tenir aquesta experiència.
Arribem a l’àrea d’autos i ens instal·lem, el tiquet ens costa 11€, amb llum inclosa. És una àrea molt gran, al costat del port. Hi ha un punt d’informació on ens donen un mapa. Anem xino-xano fins al Naturospace, museu de les papallones i ocells tropicals. Tardem uns 20 min caminant, hem deixat la Tana a l’auto, doncs no permeten entrar animals.
Paguem l’entrada, 6,8€ nens i 8,8€ adult, fa molta calor, es tracta d’un espai petitet acondicionat amb plantes, arbres i flors on les papallones i ocells estan lliures i volen entre nosaltres. Ens hi estem un bon ratet gaudint de l’espai.
Tornem a l’auto a dinar.
Per la tarda tornem al poble a veure el centre, passejar pels seus carrerons, menjar creps de xoco, i veure l’església de fusta.
Tornem satisfets del dia.
Sopar i dormir.
Dia 7/08/2017 Honfleur – Beuvron-en-Auge – 45km

Avui ens ho agafem amb calma.

Anem a Beuvron-en-Auge, el GPS només fa que enviar-nos per carreteretes locals força estretes.

Al arribar al poble, ja ens indiquen l’Area d’autos. Estacionem sense problemes, està rodejat d’Arbres i disposa d’unes taules de pic-nic.

Anem xino-xano fins al punt d’informació, on ens donen un petit plànol del poble, just al costat hi ha WC.

Ens arribem a l’Estanc (Tabac) a buscar el tiquet per pernoctar, ens fan pagar 6€, i ens donen una moneda per l’aigua.

Tornem a l’auto a fer el dinar i a jugar.

Després de brenar anem a estirar les cames pel poble. Es un poble molt cuquetó, però molt petit, dedicat al turisme, està ple d’artesants. Destaquen les seves cases antigues ben conservades. Disposa de pocs serveis, i l’escola la van tancar al 1991, i ara hi ha diferents artesants treballant-hi.

Tornem a l’auto a sopar i dormir.

Dia 8/08/2017 Beuvron-en-Auge – Pont-Erembourg

36685 – 10:30
Sortim tard després de buidar i reomplir l’auto amb la fitxa que ens van donar ahir.
Anem fins al Velorail de Pont-Erembourg, disposa d’un Pk gran, el problema és que està plovent. Disposa d’un vagó de tren-restaurant i un altre de museu.
Deixem a la Tana a l’auto.
Decidim fer l’activitat igualment, ens abriguen i agafem paraigües, paguem 20€ per agafar el velorail, i ens diuen q la sortida és a les 12:30.
Son en total uns 13 km, tardem unes 2h en total, és a dir 6,5 km d’anada. Els nens volen pedelar però els hi falta un xic per arribar-hi.
No hi ha casi pendent, a la tornada costa un xic mes, s’ha de vigilar que hi ha 3 creuaments amb camins i s’ha de fer stop.
Quan et trobes un de cara, entre tots s’ha de treure un velorail de la via i tornar-lo a posar, i pesa un munt.
Al final hi ha un aparell per poder girar el velorail.
Tornem a l’auto xops però molt contents.
Dinem al mateix Pk.
Marxem cap a l’Area d’autos de Clecy, el espai reservat és per 5 autos, i quan arribem ja n’hi ha 4, però pel costat i al darrera hi ha més espais però calen les falques, i acabem sent unes 10 autos.
El lloc està molt bé, disposa de taules de pic-nic i un parc infantil. Gratuït, excepte omplir que s’ha de comprar fitxa a la Boulangerie entre d’altres llocs.
Decidim anar al punt d’informació a documentar-nos, i ens arribem al Chemin de fer miniature, és a dir, un petit museu del tren, paguem 30€, 6,5€ nens i 8,5€ adults. Ens deixen entrar amb la Tana, arribem justets de temps doncs son les 17:15.
Hi ha un petit tren que ens fa una volta súper curta, hi ha un inflable, i a la part de dalt hi ha un edifici blanc on fan la visita guiada d’una maqueta de trens, la última ès a les 17:45.
La veritat és que no té res de l’altre món, el d’Igualada és molt més detallat, però ho disfrutem igual.
Tornem a l’auto a sopar i dormir.
Dia 9/08/2017 Pont-Erembourg – Foret de Grimbosq – Arromanches
37781ki 10:00 hi
Marxem fins a l’aparcament de la Foret de Grimbosq, aparquem sense problemes. Fem una petita excursió d’1h, i després ens estem una estoneta al Parc Animalier observant els cérvols.
Tornem a l’auto a dinar.
Marxem fins a Arromanches, i estacionem al Pk del Cinema, paguem 6€ per nit.
Està ple d’autos, i ens situem en front del mar, per gaudir de les vistes.
Fa molt vent, però decidim baixar al poble que es troba a uns 500 MTS amb força pendent. Anem a la platja, doncs hi ha baixa mar  a veure les restes del port que es va construir per poder desembarcar tot l’armament militar.
Donem un tomb pel poble, hi ha cànons, vehicles militars, agafem unes pizzes to take away. El temps es complica i plou, tornem a l’auto.
Dia 10/08/2017 – Arromanches – Bateries de Longues sur Mer

Avui era dia de descans, però el temps no acompanya, plou i fa molt vent.

Decidim seguir.

Anem fins a les Bateries de Longues sur mer, a 10 km. Disposa d’un gran Pk, i d’una Àrea d’autos a uns 500mts.

Nosaltres ens aparquem al Pk, i aprofitem quan el temps ens dona tregua , per anar al punt d’informació i fer la visita als búnquers, canons i punts de vigilància. Una volta circular.

Tornem a l’auto i passem la resta del dia fent relax.

Ens traslladem al pàrquing d’autos 500 mts, davant del mar, a sobre del penya-segat, podem gaudir de la posta de sol. 

Al final som unes 20 autos, a tope.

Sopar i dormir.


Dia 11/08/2017 – Bateries de Longues sur Mer – Cementiri Britànic – Museu Overlord

Avui anem al Cementiri Britànic, hi ha un gran Pk, amb zones habilitades per autos, deixem la Tana a l’auto, doncs no està permesa la seva entrada.

Passem per l’arc de seguretat i visitem un xic l’edifici amb projeccions i elements de la guerra.

Seguidament passajem un xic pel cementiri, amb vistes a la platja de Obama.

Tornem a l’auto a dinar.

Decidim anar al Museu Overlord, que disposa d’unes 10.000 peces de la guerra, i recrea la Batalla de Normandia, amb reproduccions a tamany real, i amb mes de 35 vehicles, carros i canyons. Paguem 7,8€ per adult, menors de 10 anys gratuït.

Anem a l’àrea d’autos, Camping Car Jean Vally, paguem 10€ nit amb llum inclosa. I agafem una fitxa d’aigua per 1,5€, a l’oficina del Garatge de cotxes. Ens instal.lem, es una zona verda, i molt tranquil.la, acavem sent unes quantes autos.

Just al davant de l’àrea hi ha per omplir i buidar.

Sopar i dormir.


Dia 12/08/2017 – Point du Hoc – Le Cambe – Isigny sur Mer

37892 ki – 10:30

Aprofitem per repostar a la sortida de l’Àrea. Esta plovent.

Marxem fins a Point du Hoc, al arribar el primer pk és el habilitat per les autos. Estacionem, no està permesa l’entrada de gossos, agafem paraigues i anem xino-xano fins als penya-segats, hi ha uns caminets habilitats , impresiona els grans forats fruits de les bombes, i varis búnquers, un dels quals el tenen acondicionat per accedir al seu interior. Tot un autèntic espectacle, les vistes al mar donen fe del punt estratègic d’aquest lloc. A la dreta es pot observar les platjes d’Obama i a l’esquerra les de Utah.

Decidim prosseguir i ens arribem al Cementiri de Le Cambe, el únic cementiri alemany de la regió, és infinitament més petit, sencill i sense grans ostentacions, anomenat el Jardí de la Pau, ens sorprén que hi ha 21.222 tombes, i que estan enterrats de dos en dos, i que aquesta necropolis es manté amb donacions de familiars i particulars. Les creus són de color negre, i les inscripcions ens indiquen que la majoria tenien entre 18 i 22 anys.

Intentem anar a la Sidreria que hi ha just al sortir del cementiri, Vergers de Romilly, però només fan visites els dimecres.

Seguim fins a l’Area d’autos de Isigny sur Mer, les places són miniatura, hi ha molts cartells de prohibit estacionar de 10-18, però ens posem en un raconet que no molestem i no incumplim cap cartell, i no som els únics. La zona és molt xula, doncs estem just davant del canal que dona al mar, amb barquetes atracades.

Dinem.

Aprofitem la tarda estirant le cames i ens arribem a la fàbrica de caramels, Caramels d’Isigny, tardem uns 20 minuts, però al ser cap de setmana no podem veure el procés productiu, però aprofitem per menjar un bon gelat i passar per la botiga a consumir.

Tornem a l’auto i aprofitem per fer compres.

Gaudim de la baixada de la mar, i del cant de les gavines que picotejen sobre el fang.

Sopar i dormir.


Dia 13/08/2017 – Isigny sur Mer – Chateau de Balleroy – Fonderie de Cloches


37940 11:00

Sortim tard. Ens dirigim directament a Balleroy, a visitar el Chateau y el Museu dels Globus. Disposa d’un aparcament just al davant de l’entrada al Castell.

Deixem a la Tana a l’auto, i anem fins a l’entrada, ens pensavem que estava tancat doncs la tanca principal estava tancada, però s’entra per la porta lateral.

Comprem les entrades per fer la visita i per veure el Museu, paguem 9 € per adult, doncs els nens menors de 7 anys no paguen. 

La veritat és que el museu no val la pena, doncs es tracta d’una petita exposició.

La visita la començem a les 12:30 i dura una hora, i la fan en anglés, ni que ens donen un dosier en castellà que ens ho facilita un xic.

El castell és de propietat privada, va ser comprat per Malcom S.Forbes, qui el va fer restaurar i amoblar. Ens ensenyen unes quantes habitacions: menjador, sala de fumar, diverses habitacions, i un labavo. La veriatat és que ens ha agradat. A part dels jardins de l’entrada que ja son de per si impresionants.

Tornem cap a l’auto i anem a Villedieu-les-Poeles, i estacionem a l’Area d’autos.

Dinem.

Anem a la Fonderie de Cloches, Cornille Havard, que està molt a prop, i fem la visita guiada a les 16:30, paguem 8 € adults i els nens a partir de 6 anys 7 €. Avui al ser diumenge no estan treballant, la visita la van en francés però ens donen un petit full explicatiu en castellà. La veritat que ens ha agradat molt la visita, doncs és una de les dues úniques empreses que queden d’aquest tipus a França, i es remonta al 1865. Després de la visita al taller, veiem un video molt curtet del procés de fabricació. 

Ara lo què més els hi ha agradat als nens és que hi ha la opció de tocar varies campanes, i gaudim dels sons i de les rialles del més petits.

Tornem a l’auto i decidim quedar-nos aquí, doncs hem vist una bugaderia a la part alta del poble,  i ho aprofitem.

Sopar i dormir.


Dia 14/08/2017 – Fonderie de Cloches – Mortain – Mont St Michel
38027 ki 9:45 hi

Marxem cap a Mortain, estacionem Sl Àrea d’autos, des del mateix aparcament ja trobem indicades les 2 Cascades que volem veure, Le Petite Cascade i Le Grande Cascade.

La primera intenció era fer només la petita, però la fem amb poqueta estona i decidim fer també l’altre, està tot indicat, la veritat és que ens decepcionen un xic, ni que el entorn és xulo les cascades son molt normaletes. 

Tornem a l’auto i marxem cap al Mont S-t Michel.

Al arribar, sols cal seguir les indicacions del pàrquing per autos, és el P8, al entrar hi ha una màquina que et dona el tiquet, son 17€ 24h. 

Ens aparquem i dinem.

No corre gens d’aire, fa molta xafogor, i és tot un xic agoviant.

Deixem la Tana a l’auto doncs no la deixen pujar ni a l’autobús ni al carro amb caballs.

Està tot molt ben senyalitzat. El autobús es gratuït, i està operatiu fins tard.

Agafem l’autobús i ens seguim agoviant, entre la gent i la calor, anem com sardines. Els nens tb s’agovien.

Fem fins a la última parada, uns 500mts abans de l’entrada.

La marea està baixa i decidim fer el primer tomb a peu de sorra. Hi ha molta gent descalsa amb els peus enfangats de color gris, però nosaltres no ens bé de gust, fem un troç fins que ja no podem passar mes pel fang.

Entrem ja dins del Mont St Michelle, i ens enfilem per les muralles, ens fem un fart de pujar escales i a sobre quan arribem a dalt no ens deixen entrar.

Seguim donant la volta per totes les muralles fent una ruta circular.

I per últim, passajem pels carrers, però està tant ple de gent que decidim tornar a l’auto.

Agafem autobús de tornada.

El Àrea hi ha un munt d’autos.
Al vespre decidim tornar a provar sort, a veure si no ens agoviem tant, i ens fa gracia veure-l Il.luminat.
Sobre les 21:30 anem a buscar de nou el autobús, segueix havent-hi gent. I a sobre no trobem lloc per sopar, quasi tots els restaurants tancats, i acabem fent uns entrepans.
Tornem al bus, i a dormir.


Dia 15/08/2017 – Aligator Bay Mont St Michel – Dinan – La Ville Oie


38108 10:30

Paguem el Pk abans de sortir, 17,20€.

Anem a veure el Aligator Bay, disposa de Pk per autos. Paguem 13€ adults i 8,5€ nens. La veritat que ens ha encantat, ho tenen molt ben adaptat pels nens amb observatoris a dins dels recintes dels rèptils, i passadissos soterrats. Hi ha una gran varietat de tortugues, inclús una zona per poder-les tocar. Una zona de rèptils. I una zona pels Aligators impressionant.

Seguim la ruta fins al pàrquing d’autos de Dinan, ubicada sota del pont. Avui al ser dia 15 no hem de pagar pel Pk.

El poble està separat en dues zones la primera al costat del canal, i l’altre a la part alta. 

Decidim agafar el trenet per pujar a la part alta del poble, però no ens deixen pujar amb la gossa. O sigui que ens partim, i pugem un amb els 2 nens. El trajecte va amb una guia, hi ha la opció de castellà per auriculars, la veritat és que no ens ha agradat, hem estat 1hora i els nens s’han aburrit. Hem pagat 8€ adult, els nens ens han sortit gratis.

També hi havia gent llogant barquetes per anar pel canal.
Havien llegit molt bones referències  d’aquest lloc i la veritat és que ens ha decepcionant, molta gent i ens hem agoviat un xic. 

Marxem cap al pròxim destí una Àrea d’autos a prop del Cap Frehel, a Pleveon, però al ser dia 15 hi ha festa al poble i la tenen tancada.

Ens re-inventem i localitzem una nova àrea, La Ville Oie, disposa de màquina de repostar aigua, 4€ ( un xic car ) però almenys no ca amb polsador sinó smb aixeta i sols es pot pagar amb targeta de crèdit.

Ens instal.lem i traiem el tiquet de pernoctar, també s’ha de fer amb targeta de crèdit, 6€.

Sopar i dormir.


Àrea Autos
48 39 01 N 2 21 09 W


Dia 16/08/2017 – La Ville Oie – Cap Frehel – Fort La Late

38220 ki 9:30 hi

Marxem al Cap Frehel, per poder aparcar ens fan pagar 10€, estiguis l’estona que estiguis. Aparquem i anem a pujar a dalt del far, ens fan pagar 3,5€ adults.

Estirem un xic les cames fins a la punta de tot del Cap, les vistes són molt boniques.

Tornem a l’auto i ens traslladem a Fort La Late, han habilitat un gran aparcament i gratuït, aprofitem per quedar-nos a dinar.

Despres tot xino-xano i amb la gossa, anem fins al Fort, ens fan pagar 3,7 € per nen i 5,7€ per adult, hi ha un munt de gent, i la veritat és que ens decepciona tot plegat, l’únic a destacar és que ens deixen entrar amb la Tana i que a l’entrada tenen aigua pels gossos. 

Tornem a l’auto i anem fins a l’Àrea d’autos de Plevenon, és gratuïta, i per omplir aigua 2,3€ amb jeton que es pot comprar a la Boulangerie.

La veritat és que està súper bé, al costat d’una zona verda i amb camps de blat, molt recomanable i tranquil.la.


Dia 17/08/2017 – Plage de la Fosse – Abbaye Beauport – Ille de Brehat

El temps no ens acompanya, però decidim anar a la Plage de la Fosse, que disposa d’aparcament per les autos però sols és possible de 8:00 a 22:00, per tant, ens despertem d’hora i anem cap allà.

Pàrquing 48 39’46”N, 2 20’40”W

Esmorzem tranquil.lament i baixem xino-xano cap a la platja, deixem a la Tana a l’auto doncs durant el dia no està permès l’accés de gossos durant el dia.

Els nens disfruten de valent, no hi ha ni cristo, doncs està apunt de ploure, ens estem un ratet, inclús ens banyem.

La tornada a l’auto fa pujada, però qui algo vol, algo li costa.

Decidim anar a l’àrea d’autos per omplir i buidar, i dinar tranquil.lament.

Marxem fins a l’Abadia de Beauport.
38235 ki – 15:00

Al arribar el parquing està ple de cotxes i mal aparcats, és un cristo, 

Al final a la sortida ens aparquem al parquing d’autobusos, hem tingut molta sort.

Pàrquing 48 46’03”N, 3 01’18”W

Anem a l’entrada de l’abadia, i paguem entrada familiar, 2 adults i 2 nens, 16 €, la veritat és que és curiòs l’edifici, ens donen informació en anglès, i ens fem la visita pel nostre compte.

Sortim satisfets.

Ens traslladem al pàrquing de la Illa de Brehat, hi ha una zona per autos, a l’entrada ens informen que el pagament és de 24h.

Pàrquing 48 49’11”N, 3 01’13”W

ens aparquem i a descansar i gaudir de les vistes, doncs hi ha un munt d’illes petitones.
Dia 18/08/2017 – Ille de Brehat

Anem cap a l’embarcader, escollim la opció de Tour i Creuar l’illa, paguem 15€ adult i 11€ nens, agafem el de les 9:30, ens permeten pujar la gossa.

Ens situem a fora a la part de davant del vaixell, amb un costadet per no molestar amb la gossa, ens abriguem doncs es gira aire, i ens veiem obligats a posar els cangurs doncs un núbol es fa la gitza i ens deixa xops com polls, el cirqüit dura uns 40 minuts, i disfrutem del moment, ens ensenyen les diferents illes i els fars de la Ille de Brehat.

Ens deixa a La Illa Sud de Brehat, a l’embarcader (cala 3), doncs hi ha baixa mar. Es tracta d’una Illa que no està permesa la circulació de cotxes. És una petita illa d’uns 3,5 km de llarg i 1,5 km d’ample.

Per acedir a l’illa ens fan passar per una passarel.la de formigó. Un cop allà seguim direcció a Le Bourg, allà al punt d’informació agafem un plànol i decidim fer un tomb fins al pont ar Prat, que conecta amb la Illa Nord, la veritat és que ens sorprén doncs tot son carrerons i petits caminets, el problema és que hi han de conviure els peatons i les bicicletes, i està clar que no tothom té la mateixa educació, i en més d’un cop ens emportem un susto. Decidim tornar cap a le bourg a dinar d’hora, doncs amb el munt de gent que anem veient més val assegurar el tir, la nostra sorpresa és que novament no ens posen cap problema per entrar dins del restaurant amb la gossa. Dinem súper bé i tranquils.

Decidim a la tarda, anar cap a la platja Guerizdo, per caminets interiors, i ara si que disfrutem, doncs no trobem massificació de gent ni bicicletes, disfrutant de la vegetació, agapantus gegants, i cales de bellesa indescriptible. 

Al arribar a la platja, els nens no ho dubten ni un moment i cap a terrejar s’ha dit. Disfrutem malgrat fa força vent, fins que que molt valents els nens es posen a l’aigua i a nedar s’ha dit. 

Recollim i seguim per caminets fins al Port Clos i afagem el vaixell de tornada a les 16:00, aquesta vegada desde la Cale 1, doncs la marea ja està pujant.

Ens situem a la part de davant del vaixell i quedem xops com polls, doncs el vent aixeca les onades i al xocar amb el vaixell ens rega de cap a peus.

Anem fins a l’auto a eixugar-nos.

Decidim marxar abans de les 18:00, per no haver de pagar 2 dies, doncs el terra és amb pendent i no hem aconseguit estar a nivell, preferim buscar una àrea d’autos millor.

Paguem el tiquet, 7€, i marxem 

38330 ki 17:30 hi

Area d’autos de Paimpol:

48 46’29N 3 02’25”W

Al arribar hi ha una màquina de treure tiquets, amb targeta de crèdit, paguem 8€, per nit, amb llum i aigua, ens dona un codi que cal teclejar per obrir la barrera.

Ens instal.lem i a descansar.Dia 19/08/2017 – Ille de Brehat – Trégastel


Aprofitem carregar aigua, i buidar. L’Area ha estat súper bé.

Marxem cap a Trégastel.

38.337 ki 10:15 hi

Estacionem al parquing de l’Aquarium, tenim sort, doncs està força ple. 

48 49’27”N , 3 29’54”W

Deixem a la Tana a l’auto.

Decidim visitar l’Aquarium, paguem pac familiar 22,70 €, el lloc és molt curiòs, doncs està ubicat entre els blocs de granit de color rosa que caracterítzen aquesta costa.

Al entrar hi ha unes piscines amb peixos actòctons, i el cuidador ens treu un cranc i ens el deixa tocar, després hi ha 3 sales amb aquaris i n’hi ha un que els nens poden entrar a dins de la peixera, a traves d’un passadís, i treure el cap per una bombolla interior.

La veritat és que ens decepciona un xic, doncs és molt petit pel preu que té.

Anem a estirar les cames, com que hi ha baixamar, anem a donar un tomb per les grans i curioses roques de granit rosa, i busquem petxines, cargols, pedretes, i ens quedem una bona estona fins que el mar va pujant i ens va fent recolar.

Decidim quedar-nos a dinar.

Després baixem a la platja, el poble està de festa, i ens quedem observant uns vols acrobàtics d’avions, unes curses de velers, …. Els nens juguen a la platja terrejant.

Decidim marxar cap a l’auto i anar cap a l’Area per trobar lloc, ens consta un xic sortir del pàrquing, doncs està ple de cotxes mal aparcats. 

Al arribar a l’Area, novament, una màquina amb targeta de crèdit, traiem el tiquet de dormir, 8€ i cap dins. Està força ple, marca que queden sols lliures 6 places.
48 49’27”N, 3 29’54”W

A descansar.


Dia 20/08/2017 – Trégastel – Huelogat

38375 ki 10:30 hi

Buidem i omplim abans de sortir amb el mateix preu de la pernocta. Per poder aixecat la barrera cal teclejar el codi que ens van donar en el tiquet.

Anem fins a l’Area d’autos de Huelogat, es troba just davant del càmping municipal.

Aprofitem primer per dinar.

Des de la mateixa àrea hi ha un caminet que va voreixant el llac, uns 800mts, fins que creuem el petit pont, i des d’allà mateix ja surt el caminet, Sendier pittoresque n 1, el començament és lo més impresionant, doncs s’ha de passar entre grans roques, tots els troncs dels arbres i les pedres són verdes, doncs estan coberts de molsa. Trobem força gent, el lloc és molt xulo sino fos perquè la gent és poc respectosa i inclús un xic temerària, emparrant-se per sobre de les roques, i saltant d’una a altre.

Pel camí hi ha vàris punts indicats, Grotte du Diable, Le Theatre de Verdure, Le Ménage de la Vierge, Le Vieus Pont Rouge, La Mare aux Sangliers, La Grotte d’Artus, La Roc he Tremblante,…. 

Nosaltres un cop vam arribar a la Mare aux Sangliers vam desfer el camí recorregut.

Tornem a l’auto força satisfets.

Sopar i descansar
Dia 21/08/2017 – Huelogat – Punta de Raz – Lacronan

38448 ki 10:45 hi

Avui fem una tirada llargueta, anem fins al parquing de Punta de Raz, al arribar hi ha força boira i no es veu res, o sigui que decidim dinar tranquil.lament i veure com avança el dia.

48 02’12”N, 4 43’04”W

Sobre 15:30 la boira s’obre un xic i decidim aprofitar-ho, però deixem a la Tana a l’auto doncs fa molta calor i no hi hauran ombres.  Agafem el Sentier cotier, el que va pel costat de la costa, és d’1,7 km d’anada. Però el temps no en acompanya i ens fa la gitza, al arribar al Pointe du Raz no veiem casi res, la idea era tornar pel el Gr, però la boira ens dificulta la visió i per tant, retornem pel mateix camí que hem fet.

Marxem cap a Lacronan, prèvi pagament amb targeta a la sortida pel pàrquing, 6€ dia, hi ha opció de quedar-se a dormir, pagant 15€, sense serveis.

Al arribar a Lacronan, el àrea està a l’entrada del poble, estacionem sense problema doncs ja és tardet.

48 05’54”N, 4 12’45”W

i anem a estirar les cames pel centre del poble, la veritat és que està ben cuidat, els carrers empedrats, les façanes de pedres, amb les teulades de pissarra, i amb forces botiguetes ben integrades.

Tornem a l’auto, no trobem on pagar el aparcament, doncs la oficina d’informació estava tancada o sigui que suposem que demà al matí algú ens ho reclamarà.

Sopar i dormir.Dia 22/08/2017 – Lacronan – Concarneau – Carnac – Rochefort-en-Terre


38580 ki 10:30 hi

Al matí efectivament ens reclamen el pagament del pàrquing 6€. 

Marxem cap a Concarneau, a l’Area d’autos

47 52’43”N, 3 55’14”W

es tracta d’un pàrquing mixte, gratuït durant el dia, estacionem i anem xino-xano fins al centre, son uns 600mts, visitem la Ville close, una zona enmurellada, la muralla i l’entrada ens ha encantat, però un cop a dins, la veritat és que estan totlament volcats al turisme, hi ha molta gent, tot són botigues dedicades al turisme, inclus trobem un lloc amb peixos que et netejen els peus… impressionant.. Torne xino-xano fins a l’auto i marxem un xic desencantats.

Seguim cap al nostre pròxim destí Carnac, tenim la intenció d’agafar un trenet turístic que ens passegi,   primer anem a l’area d’autos i està plena, a part està separada del pàrquing d’on surten els trens, o sigui que decidim provar sort i entrem al pàrquing i tenen una zona per autos, 10 places, però algunes d’elles hi ha cotxes estacionats, però tenim sort i aparquem. Fa moltíssima calor, no corre l’aire.

Decidim dinar i esperar que baixi un xic el sol.

Agafem el trenet, i ens deixen pujar la gossa, paguem 7,5€ adults i 4,5€ nens. El cirqüit dura uns 50 minuts, voliem veure Les Menhirs, ens passeja i ens passa pels Alignements de Kerlescan, Kermario i du Ménec, el trenet disposa de casquets higiènics i amb castellà, la veritat és que és força acceptable la relació preu i servei.

Tornem a l’auto i agoviats per la calor decidim avançar en la nostra ruta i ens traslladem fins a Rochefort-en-Terre, just abans d’arribar al poble ja està indicat.

47 41’57”N, 2 20’02”W

Hi ha dos pàrquings per autos, un mixte amb cotxes, el P2 asfaltat,  i el P3 per autos i amb gespa però està amb pendent.

Ens instal.lem i final del dia.


Dia 23/08/2017 – Rochefort-en-Terre – Nantes – Le Puy de Fou

38775 ki, 10:45 hi

Al matí sortim a donar un tomb pel poble Rochefort-en-Terre, és un poble molt ben cuidat, amb els carrers empedrats, i façanes molt antigues. Anem fins al castell, és un castell petitó, el veiem sols per fora, però ens ha agradat. 

Tornem a l’auto i marxem a Nantes, no tenim punt gps de cap aparcament, o sigui que ens dirigim al punt GPS de Les Machines de l’Ille. 

47.206472; -1.564297

Al arribar, donem voltes pels carrers dels voltants del pàrquing de l’Ille, doncs el aparcament és un edifici de varies plantes, sols aptes pels cotxes. Al cap d’un ratet, aconseguim aparcar. Anem xino-xano, veiem una llarga cua per accedir a la Galerie del Machines, lo qual ho descartem insofacto, i seguim fins que localitzem al Elefant gegant, va circulant molt lentament i ruixant amb la seva trompa a petits i grans, impresiona el seu tamany i els seus moviments.

L’elefant estaciona al gran carrussel de 3 pisos de Mondes Marins, els nens insisteixen i traiem els tiquets per visitar-lo i pujar-hi, paguem 8,5€ els adjults i 6,90€ els nens. La veritat és que el preu no s’ho val, però ja que hi ere’m…

Tornem a l’auto a dinar i marxem cap a l’àrea d’autos del parc d’espectacles Le Puy du Fou. Agafem el punt GPS de la pàgina web:

46.8901142603811, -0.9304046630859375

Al arribar està perfectament indicat, s’ha d’agafar tiquet perquè s’obri la barrera, hi ha un munt d’autos, però l’area és molt gran. Disposa de WC, i de pa cada matí de 7:30-9:30. Hi ha un guia del parc que t’assessora dels dubtes que tinguis, nosaltres estavem preocupats per la gossa, doncs l’Area no disposa de cap ombra. Ens informen que demà el pàrquing del parc obra a les 8:00 i si li diem als nois de l’aparcament que portem un gos, ens deixaran passar i posar-nos sota la sobra dels arbres.

Aprofitem per buidar i omplir, previ pagament al caixer per obtenir 1 jetton, 2€.

Hi ha servei de bus gràtis fins al parc, en els cartells informa que és en unes hores en concret. 

Nosaltres l’agafem per acostar-nos a les guixetes a comprar les entrades per l’endemà. Però ja no hi ha ningú i les comprem allà mateix al caixer: 38,00 € , 27€ nens.

Tornem a l’Area amb el bus.

Sopar i descansar.Dia 24/08/2017 – Le Puy de Fou

Ens llevem a les 7:00, comprem el pa a les 7:30, i a les 7:50 estem a la barrera del parc per poder entrar, tenim la Tana al davant, per poder ensenyar-la als aparca-cotxes. A les 8:00 en punt obren la barrera i lo primer que ens diuen és que les autos han d’estacionar a l’Area d’autos, però quan li ensenyem la Tana, ens diu que endavant que cap problema que ens posem on ens vagi bé. Aparquem  sota d’un arbre enorme que cobreix tota l’auto, ara ja estem tranquils, esmorzem i ens preparem per la jornada.

L’aparcament està súper bé, doncs està a 5 minuts de l’entrada del parc, i per tant ens permet còmodament poder treure la Tana a passejar, un parell de cops.

Primer passem per un arc de seguretat, i després arribem a l’entrada del parc, el parc obre les portes a les 9:30, ni que el parc obra realment a les 10:00. Hi ha molta gent, però ens armem de paciència.

La veritat és que val la pena, els nens i no tant nens disfrutem de TOTS els espectacles, la veritat és que el nom del parc se’l mareix: LE GRAN PARC PUY DU FOU, efectes especials, escenaris enormes….

Nosaltres vam optar per organitzar-nos i veure tots els espectacles recomamats, que van ser 6: Le signe du Triomphe, Les Vikings, Le Bal des Oiseaux Fantomes, Le secret de la Lance, Mousquetaire de Richelieu, Le Dernier Panache. 

Vam haver de correr un xic, per encaixar-los tots, però ho vam aconseguir.

Vam fer cues, i vam passar calor, però a cada espectacle obren les portes 30 min abans, per no fer esperar tant a la gent, els escenaris són enormes i hi cap un munt de gent.
Sobre les 20:00 vam anar a l’auto a fer entrepans per sopar i vam tornar al parc a veure el espectacle nocturn: Les Orgues de Feu, no tinc paraules… s’ha de veure….

IMPRESIONANT, un fi de vacances molt xulo.

Tornem a l’Àrea d’autos a dormir.


Dia 25/08/2017 – Le puy du Fou – Buzet sur Baise

38948 ki – 10:45 hi

Tornem ja cap a casa fem un tram d’uns 400 km, fem 2 hores de cotxe i dinem, i fem 2 hores de cotxe i descansem, per dossificar-ho.

Parem a l’Area d’autos de Buzet sur Baise, a 5 km de l’autopista, al costat d’un port de vaixells, al costat d’un canal, ple de barquetes, la veritat és que és molt tranquil.
Dia 26/08/2017- Buzet sur Baise – Igualada