DIA 57 – DIVENDRES 16/08/2024 – KONGSBERG i DESCANS
Avui no tenim pressa, fa uns dies vam reservar on-line l’activitat d’avui. Visita a la mina i Museu.
Esmorzem, passegem a la Mel, ens abriguen amb els anoracs i anem cap a les taquilles, uns 15 minuts abans de les 12:00.
https://norskbergverksmuseum.no/silvermines
La mina del rei
Acompanya’ns a fer un recorregut per l’interior de l’espectacular mina del Rei! La mina més gran de Kongsberg, que produïa gairebé la meitat de tota la plata extreta per Kongsberg Silver Works.
El tren de la mina ens porta 2300 metres a l’interior de la muntanya, 342 metres sota la superfície. La mina del Rei és un entorn subterrani únic, i al llarg de la visita guiada viuràs una experiència extraordinària i aprendràs sobre la història minera de Kongsberg. Durant el recorregut es poden veure els ascensors de la tripulació, màquines, la farga i llocs on colpejaven la plata, i experimentaràs l’ambient a les mines a través de la temperatura, la humitat i sobretot la falta de llum del dia.
La temperatura a l’interior de la mina és de 6 °C, així que vesteix-te abrigat i còmode. El tren de la mina triga uns 15 minuts per trajecte i és molt sorollós, així que utilitzeu els taps per a les orelles proporcionats o porteu els vostres. Després de sortir del tren miner a l’interior de la mina, la visita guiada és a peu i té una durada aproximada de 60 minuts. El recorregut té una longitud de més de 800 metres i inclou pujar escales equivalents a 5 plantes.
Arribar com a mínim 15 minuts abans de la sortida *
Durada: 1,5 hores incloent l’entrada/sortida del tren de la mina.
Preus 2024: Nens (3-15 anys): 180,- Adults: 350,-
Es recomana reservar on-line
Ens validen la reserva, ens donen uns taps per les orelles d’un sol ús, i ens assignen un número de vagoneta, el 12.
Es tracta d’un trenet petitet, amb locomotora groga i els vagons verds, que ens porta dins la mina uns 2300 mts. Fa força soroll per això ens donen els taps.
Tot el trajecte vas assegut dins de la vagoneta, amb poca llum, creant un ambient lúgubre. La vagoneta té dues portes amb reixes que et permeten veure les parets del túnel.
Un cop a dins, el guia ens separa amb dos grups, un amb anglès i l’altre amb norueg.
Ens donen un casc i comença la visita. Ens demana que anem tots agrupats, doncs hi ha molts túnels i no vol perdre a ningú. Li assigna a un dels visitants un casc blau responsabilitzant-lo de tancar el grup durant tota la visita.
No és una visita per gent amb minusvalies, doncs es pugen escales metàl.liques de cargol.
Al llarg del recorregut, on se’ns fa caminar força ràpid, realitzem varies parades on el guia ens va donant informació sobre la mina i del porcés d’extracció de “Red Silver”.
A una de les parades podem veure l’antic ascensor per on 5 miners accedien a la mina ajupits en cada trajecte..
En l’interior hi ha també vàries vagonetes antigues.
Tornem a pujar de nou a la vagoneta, ens posem de nou els taps a les orelles i cap a l’exterior.
Ens hauria agradat que ens haguessin ensenyat més sales i que ho haguéssim pogut fer amb mès tranquil.litat.
Anem a la zona d’activitats i els nens poden encunyar una moneda dins del preu del tiquet.
Intentem anar al museu, doncs hem comprat el tiquet combinat, però resulta que no està ubicat a la mina, sinò que ens hem de desplaçar amb el vehicle, lo qual ens trenca els plans, doncs volem gaudir de la zona de bany, i per tant descartem el Museu.
Jan i Ona són uns valents i es banyen al riu, és de color marró fosc, està molt freda. La zona està molt ben cuidada, disposa d’uns flotadors, i una plataforma al mig del riu.
Dutxa i a dinar.
També hi ha taula de Ping-pom, xarxa vòlei, futbolí, portaries…. Molt guai.
Passem tot el día aquí i pernoctem també.
DIA 58 – DISSABTE 17/08/2024 – KONGSBERG – HEDDAL – JETTEGRYTENE – 178 KM 3H 30M
Aquest matí tenim feina, hem de buidar, omplir, passar pel súper, posar benzina…
Esmorzem i a les 11:00 estem a punt.
Primera parada buidatge, a pocs metres:
Bobilparkering – 59.6273 , 9.6015
Aparcament 24h, al costat zona de bany. Disposa d’instal.laciins sanitàries molt netes. Té zona de buidatge gratuïta, però no hi ha aigua potable.
Aprofitem per buidar negres i grises, però no omplim, doncs l’aigua no és potable. La reixa de grises està mal ubicada perquè està al mig, llavors els que tenen buidatge a la dreta o a l’esquerra no cau a dins, tot va per fora, amb lo fàcil que és fer una reixa allargada… en fi…
Seguim pròxima parada la gasolinera i el súper Extra, que és el que mès ens agrada, i ho fem tot a la població de Notodden.
Així com també aprofitem per omplir amb aigua potable l’auto i les garrafes de beure:
Notodden Bobilcamp – 59.5588 , 9.2490
Es tracta d’una àrea d‘autocaravanes de pagament però disposa d’un punt d’aigua potable gratuït. Uns metres mès endavant disposa també de zona de buidatge (negres i grises).
Seguint la carretera E134 ens acostem fins a l’aparcament:
Heddal stavkirke – parkering – 59.57963, 9.17371
Aparcament genial per visitar l’església de fusta. No es permet la pernocta, de les 00:00 a les 6:00.
Estacionem sense problema, és un aparcament molt gran.
Heddal stavkirke
https://www.heddalstavkirke.no/
21 de juny – 20 d’agost: 10.00-17.00
21 d’agost – 20 de setembre: 10.00–16.00Entrades 2024
Venda d’entrades a Cafè Olea
Adult NOK 100,- Nens (menors de 16 anys) 20,-
Les exposicions al graner estan incloses a l’entrada de l’esglésiaL’església de fusta més gran de Noruega, l’església de fusta Heddal, la més bella de totes! La magnífica església de pentagrama, amb les tres torres com a tret distintiu, és un tresor cultural nacional que mostra un fantàstic art de construcció de fusta. L’església ha estat a la vall durant molts segles, des del segle XIII. Va ser creat en una època convulsa entre la fe pagana i la cristiana, es mostra en símbols i ornaments.
Passem per les taquilles, paguem 240 NOK i ens donen una enganxina per poder accedir. Ens hem d’esperar un xic doncs s’està celebrant un casament.
Hi ha l’opció de visitat uns metres mès endavant un museu a l’aire lliure dins del preu, però ho descartem.
L’església desde fora ja és bonica de veure, on destaca el seu tamany. Una sèrie de creus i caps d’animals en agulles i frontons protegeixen l’església. Probablement, aquests caps d’animals haurien de tenir gairebé la mateixa tasca que els gossos guardians a les granges. En aquest cas, els enemics que havien de ser intimidats per mantenir-se allunyats eren invisibles.
Entrem a dins i ens decepciona un xic, doncs venim de veure’n d’altres mès petitones i amb mès encant, i sense tanta gent.
El que si que ens ha agradat molt és en la galeria exterior, os es poden estudiar les talles de fusta i el simbolisme de quatre portals impressionants.
Originalment, dones, homes i sacerdots entraven a l’església, respectivament, a través de portes separades.
Les talles de fusta dels portals són burlesques i plenes de simbolisme.
Cadascuna té un missatge.
Aprofitem per dinar en el mateix aparcament.
Seguim ruta, i aquest com passem pel Mælefjelltunnelen, un túnel un xic pretenciòs.
Avancem per la ruta 41, és preciosa.
Ens traslladem fins al nostre pròxim destí vorejant el llac Nisser.
Agafem la carretera, estreta però practicable, Fv352, on amb 14km ens ha de portar a destí. Aquesta està asfaltada durant uns 8km i la resta, uns altres 8km és per una pista en perfecte estat. No hi ha problema pels nostres vehicles, hi ha senyal de 18 TN. Sols cal anar a poc a poc i sense pressa.
Passem pel punt de control, a la central hidroelèctrica, Dynjaanfoss kraftverk, però no hi ha ningú, o sigui que seguim. Trobem uns apicultors recollint mel, i unes ovelles pel camí. Ho fem anant a poc a poc, ens creuem sols amb un parell de cotxes.
Durant el recorregut hi ha 3 aparcaments:
Treungen – Jettegrytene 1 – 58.95, 8.3925
Espai per aparcar i pernoctar. Camí de grava ben asfaltat. Espai per a diversos vehicles. Al costat de la central hidroelèctrica, però encara relativament tranquil. Pàrquing de pagament amb Apps
Treungen – Jettegrytene 2 – 58.9383 , 8.3394
Aparcament de grava, gratuït, perfecte per pernoctar. Si hi ha cobertura.
Treungen – Jettegrytene 3 – 58.9520 , 8.3662
Estacionament ideal per accedir a Jettegryte. Molt pràctic, gratuït. Disposa de WC. No hi ha cobertura.
Nosaltres anem fins al final, entre el segon i el tercer hi ha 2 km, cal passar per un parell de ponts de formigó però ho fem sense cap problema. Al arribar estacionem sense cap problema, hi ha varis cotxes que han acampat amb tendes al davant del riu.
L’Ona i el Jan decideixen que es posen el banyador, agafen tovalloles i les sabates de riu, i que anem a explorar l’indret. És força tard, les 20:30, però feina feta no ocupa lloc.
Jettegrytene
https://www.visitnorway.es/listings/potholes/9970/
Des del pàrquing es poden visitar els forats de la banyera d’hidromassatge (Jettegrytene )-> recomanació total. Sense senyal, sense ruta / prova de senderisme…
Els sots són depressions rodones o llargues en roca sòlida i s’han fet d’aigua de desglaci durant l’edat de gel. El riu Fyresåna ha girat durant segles amb pedres i grava al llit del riu, que des de llavors ha estat regulat per a la producció d’electricitat. Abans que els desenvolupadors d’energia anessin a treballar, les olles gegants eren un secret ben guardat sota l’aigua. Només quan una gran part de les masses d’aigua es van col·locar en canonades es van fer visibles les depressions rodones del llit del riu.
Zona de bany popular
La zona és de 300 metres, amb olles i tobogans naturals preciosos. Els trobareu situats en una vall estreta amb roques a banda i banda, on el sol s’agafa molt bé.
L’indret és preciòs, calma absoluta, anem pel costat esquerra del riu, no hi ha indicacions, però no té pèrdua.
L’aigua és marró fosc, però als nens no els importa.
Busquem les talles on l’aigua circula. L’Ona sense pensar-s’ho es posa a dins, no està calenta, mès aviat freda,
El Jan s’anima i acaba també banyant-se. Passem una bona estona pràcticament sols, i lliscant amb el cul a terra com si fos un tobogant.
Ens aixiguem i vestim i decidim moure’ s a l’aparcament 2 on hi ha cobertura així veiem el primer partit de lliga de futbol del Barça, València – Barça m’entre sopem.
Estem completament sols i el soroll del riu ens acompanya, quin luxe.
Ens quedem a passar la nit.
DIA 59 – DIUMENGE 18/08/2024 – DESCANS
Avui improvitzem, jo em llevo com sempre sobre les 7, i aprofito per posar-me al dia del bloc, que porta molta feina, però m’agrada.
Em faig el café i vaig mirant per la finestra, gaudint del lloc.
Deixem que els nens descansin, no rutina, no pressa, quin goig.
Plou tot el matí.
Passem el dia en aquest indret, després de dinar sortim a estirar les cames a veure si localitzem algun Moose, però sols trobem caques. Quina llàstima, queda anotat en els temes pendents.
Sopar i descansar.
DIA 60 – DILLUNS 19/08/2024 – JETTEGRYTENE – NÆS JERNVERKSMUSEUM – JETTEGRYTENE PÅ SILD – 100 KM 2H
A les 9:30 ja estem a punt per circular. Desfem els 14 km fins a trobar la carretera 41. No trobem ningú a la taquilla, doncs per ells ja és temporada baixa, els nens ja han començat l’escola. Inclús ho notem amb el preu del gasoil ha baixat notòriament.
Primera parada:
Zona buidatge Åmli – 58.7645 , 8.4824
Disposa de tots els serveis. Hi ha una màquina automàtica, on cal accionar una palanca (el punt gris marca el servei que estàs seleccionant), de tal manera que podem enviar aigua a la zona de les negres, o enviar aigua a la zona d’aigua potable, tot seguit cal prémer el botó verd. Les grises estan a la part de darrera de la casa de fusta, hi ha una claveguera per evacuar. Tot perfecte.
Seguim avançant agafem la carretera 415. Parem a:
Simonstad Stasjon og vanntårn – 58.708334, 8.599392
Aparcament per estirar cames, amb un xic d’història del ferrocarril. Hi ha una torre d’aigua restaurada, un tram de rails, alguns vagons, que s’utilitzava pel transport de fusta.
És una llàstima doncs no està ben conservat.
Accedim a dins del vagons, on hi ha la cuina, lliteres..etc, Sembla que l’hagin fet servir fa poc, doncs les lliteres tenen llençols blancs posats i tot…
I un xic més endavant ens estacionem per visitar:
Næs Jernverksmuseum – 58.630463, 8.855531
https://www.jernverksmuseet.no/english
Totes les visites guiades, són cada hora, i comencen amb una pel·lícula introductòria en anglès sobre la producció del ferro en els vells temps, presentant imatges autèntiques de la producció de ferro i acer basades en tecnologies premodernes.
La visita continua amb una visita guiada pels antics edificis de producció i els seus voltants, on es pot experimentar el funcionament de la sínia i la manxa. Això obre una oportunitat única per veure com s’organitzava una ferreria, com s’hi vivia i treballava, i com es produïa el ferro i l’acer a la ciutat.
Horaris: Maig – 1. Setembre d’11 a 16 h i sota petició. Visites guiades cada hora.
Entrades: Adults 90 NOK, Nens (6-18) 45 NOK, Tiquet familiar 200 NOK.
Un cop estacionats ens acostem al museu, i comprem la visita guiada, tiquet familiar 200 NOK, per la 13:00, m’entre ens assentem a les taules de pic-nic de l’exterior i gaudim del sol.
Comencem la visita amb una projecció d’uns 15 minuts, explicant el procés d’una ferreria. Tot seguit la guia ens porta a recórrer els diferents edificis i ens va explicant detalls molts interessants de cada un.
Primer a la Sina, on ens explica com es procedia per aconseguir el ferro en estat líquid. A l’alt forn, el mineral es convertia en ferro brut líquid utilitzant grans quantitats de carbó vegetal. Aquí també hi havia una foneria de forns i altres productes de ferro colat. L’alt forn va estar en funcionament des de 1738 fins a 1909 i va ser l’últim d’aquest tipus a Noruega.
Després baixem als peus de la SInia, i veiem en funcionament les manxes que intentaven aire a la SInia per mantenir el foc viu, que funcionaven gràcies a la força de l’aigua.
També rebem informació dels motlles que s’utilitzaven per fer les diferents peces de ferro.
Anem també a l’edifici de la ferreria, on tenim el luxe de poder gaudir de 3 martells originals, de tamanys diferents, que novament gràcies a la força de l’aigua, picaven i picaven el ferro, per donar-li la forma en funció de la punta que se li acoplava al martell, podrien fer barres rodones, quadrades…
Aquest l’edifici del martell de 1665, el ferro brut es va transformar en ferro mal·leable, i aquí l’acer també es va martellar en barres llargues. La barra de ferro era el producte de vendes més important de la ferreria, i el rugit rítmic dels martells accionats per la roda hidràulica es podia escoltar fins al 1959.
Conserven un munt d’eines que feien servir per poder treballar les diferents peces, eines que pesen un munt, per tant, els treballadors que les utilitzaven …. Molt interessant.
El producte principal de totes les antigues ferreries era el ferro forjat, venut en barres de diferents dimensions. No obstant això, Næs Ironworks és coneguda principalment per la seva producció d’estufes elegants, que es remunten al segle 18 i a la primera part del segle 19. A partir de 1860 va predominar la fabricació d’acer especial d’alta qualitat.
El divendres 13 de novembre de 1959, una inundació massiva va destruir la presa que subministrava energia hidràulica a la ferreria. La inundació va posar fi a totes les operacions industrials. Immediatament després del tancament de totes les activitats industrials, es van fer esforços per preservar la planta com a lloc de patrimoni tècnic i cultural. El 1993, el museu es va obrir formalment al públic.
I per últim anem a l’edifici blanc, un taller de màquines, on es conserva el terra, parets i màquines originals. També hi ha varies estufes de ferro colat, de diferents anys, i un canó, fabricades a Naes. Ens crida l’atenció una cuina, on hi ha dos focs, en un es poden coure les “gofres” (inclús hi ha la recepte escrita), i a l’altre ens expliquen que és per coure els “MUNKER”.
Anem de nou a l’edifici de les taquilles i la guia ens ofereix degustar els MUNKER, BONÍSSIMS. Ens els mengem tots.
MOLTES GRÀCIES ens ha agradat moltíssim la visita i l’atenció rebuda.
Tornem a l’auto i ens traslladem per passar la nit fins al próxim punt. Pel camí tenim la sort de poder veure:
La carretera és un xic estreta i cal anar amb precaució, hi ha zones per arrambar-se.
Jettegrytene på Sild – Parkering – 58.67141, 9.19449
Aparcament bonic i tranquil ideal per anar a Jettegrytene (sots glacials). Gratuït i es permet la pernocta. El camí està senyalitzat amb esprai blanc i senyals. Les olles són a uns 20-30 minuts, per disfrutar amb nens o com si fossim nens.
Ens estacionen en línia, i aprofitem per dinar.
Mirem la previsió del temps i demà plourà tot el dia, o sigui que fem l’excursió, que teníem per demà, un cop fet el café.
Jettegrytenen på Sild
https://www.visitnorway.es/listings-risor/potholes-at-sild/11531/
Fa aproximadament 10.000 anys, els sots es van formar després de l’edat de gel en un lloc anomenat Sild als afores de Risør. Són els sots més grans del nord d’Europa en muntanyes de sis metres de diàmetre i 5-6 metres de profunditat. Els sots són adjacents a la línia de costa i s’utilitzen com a piscines durant l’estiu.
És important seguir els senyals i les marques del sender tant dins com fora de la zona. Assegura’t de portar amb tu la canya de pescar, la roba de bany i el menjar per fer un pícnic. Cal calçat adequat. Es recomanen botes de muntanya. La caminada travessa terrenys accidentats. Ocasionalment es poden produir ràfegues fortes, així que utilitzeu vent i roba exterior impermeable.
O sigui que ens calcen bé, agafem tovalloles i banyadors, i la canya de pescar i anem a buscar els sots.
Seguim les marques blanques, no hi ha pèrdua. Avui fa molt vent, o sigui que no ens ve de gust banyar-nos.
Trobem una parella de valents que es tiren en el sót. Fa impressió doncs hi ha força mala mar, i l’aigua del mar entra dins del sót.
Les pedres arrodonides no rellisquen, L’indret és molt curiòs. El Jan tira la canya vàries vegades, però el vent ens molesta força i decidim tornar a l’auto.
Sopar i dormir.
DIA 61 – DIMARTS 20/08/2024 – JETTEGRYTENE PÅ SILD – LANGESUND – LARVIK 118 KM 3H
Avui toca replantejar-nos la fi del nostre viatge, doncs demà les prediccions són de pluja tot el dia. I per tant decidim avançar la reserva del ferry per demà a les 8:00 del matí. L’havien contractat amb assegurança per poder-lo ajustar a les nostres necessitats sense cost. O sigui que truquem i sol.licitem el canvi, i en un tres i no res ens envien un e-mail de confirmació amb el canvi sol.licitat i mantenint el mateix número de reserva. Tot molt fàcil.
Un cop esmorzars i amb la Mel ja treta, són les 11:15, ens fixem com a primera parada la zona de buidatge:
Zona buidatge Brokelandsheia – 58.8218 , 9.0741
Disposa d’una trampilla a terra de ferro, que cal aixecar per buidar les negres i grises. Disposa d’una manguera d’aigua potable amb molta pressió. Tot molt fàcil i nèt.
Tot seguit passem per un súper per acabar s’aprovisionen-nos per la tornada a casa, anem a un Extra de la població Langesund.
I com que avui hem deixat escollir els nens l’activitat del dia, hem acabat a un aquapark:
Badeparken Langesund – 59.01360 , 9.74247
https://www.badeparken.no/badeparken/
Benvinguts a 4000m2 de felicitat de bany. Aquí trobareu 3 jacuzzis grans, zona de platja, piscina privada per a nens petits, diversos tobogans on el més llarg és de 82 m de llarg. Departament de benestar amb sauna seca i humida, llits de lli i cadires IR. Piscines cobertes i exteriors obertes tot l’any.
De dilluns a dijous (excepte vacances escolars)
Nens de 0 a 2 anys 60,-
Nens de 3 a 15 anys 180,-
Adult (16+ anys) 199,-
Homenatge 174,-
Acompanyant 50,-
Família: 2 adults + 2 nens 705 NOK
Família: 2 adults + 3 nens 845,-
Benestar 40,-Obert de 16:00 a les 21:00.
L’ estacionament es paga amb la App EasyPark, però té reconeixement de matrícula. O sigui que quan entres et fa foto de la matrícula i quan obres la App ja t’ha identificat, sols cal confirmar i s’activa el parquímetres i aquest es para, al sortir, amb la foto novament de la matrícula. Hem pagat de la 13:50 a les 19:20 132,27 NOK.
Dinem i a les 16:00, el Jordi i els nens se’n van al parc d’aigua, a mi em fa mandra i prefereixo quedar-me a l’auto i descansar.
Es passen una bona estona en remull i tornen molt contents. L’aigua és calenta, es queixen que hi ha un xic massa de clor. És un parc petitet, però ens ha servit per tancar l’estada a Noruega.
Ens traslladem a dormir a:
Aparcament Larvik – 59.0677 , 9.9144
Aparcament just davant del fiord, disposa de grans vistes i taules de pic-nic. Està al costat de la carretera però durant la nit és tranquil. Perfecte per passar la nit abans d’agafar el ferri. 5 places.
Està plovent, és una llàstima perquè podriem haver tret la canya. Ens estacionen al costat d’una autocaravana i una furgoneta. Sopem i última nit a Noruega.
DIA 62 – Dimecres 21/08/2024 – LARVIK – HIRTSHALS – BOCKENEM – 753 KM
Ens despertem d’hora, a les 6, i a les 6:40 marxem cap a buscar el ferry. Hi ha 11km fins a Larvik. En el tiquet especifiquen que hem de ser-hi 1h abans.
Ferri Larvik 59.04078, 10.04832 Hirtshals
Hi ha generalment 2 sortides diaries entre Larvik i Hirtshals. Aquesta ruta de ferri és operada per la companyia Color Line. La primera sortida desde Larvik a Hirtshals sol tenir lloc sobre les 08:00. El darrer ferri sol sortir a sortir a les 17:40. El viatge sol durar 3h i 55 min. La distància entre els ports en línia recte és de 85 Miles nautiques = 157.42 Kilomètres.
Ens posem a la cua i passem per la taquilla, ens llegeixen la matrícula i ens donen els 4 tiquets, amb els nostres noms, doncs aquest cop hem reservat seients i ens diuen que si portem gas que l’hem d’apagar durant tot el trajecte. I ens donen 2 papers per posar al vidre, un sobre el gas i l’altre que portem un gos.
Ens indiquen que ens posem a la fila 9, m’entre esperem embarcar, preparem entrepans d’ esmorzar i deixem tot acondicionat per la Mel.
Embarquem i aturem el gas. Agafem els anoracs, aigua, esmorzar, ordinadors i pugem amb ascensor a la planta 8, la gent ja estan asseguts per les diferents sales, pugem a la planta 9, per les escales, que és on hi ha els seients reservats. A les 8:00 el ferry surt del port, marxem de Noruega.
He de dir que ara toca aprofitar els dies de viatge de tornada per anar assimilant tot lo viscut i enfocar la tornada a la rutina.
Esmorzem, cómodament asseguts a les butaques, que disposen de taula individual i reposa peus. Passen a revisar els bitllets.
El ferri es mou i jo prefereixo sortir a l’exterior a que em toqui l’aire. L’Ona fa una vacaina, i el Jan i el Jordi es posen a l’ordinador.
Desembarquem a Dinamarca a les 12:00 i comencem a recórrer els quil.lòmetres de retorn a casa.
I ja a Alemania, fem parada per dinar. M’entre faig dinar el Jordi i la Mel surten a estirar potes i un cop tot recollit ens tornem a posar en moviment.
Avui se’ns fa llarg, però fem de nou una altre parada per fer café, estirar cames i treure la Mel.
I per fi arrivem a destí, són les 22:30. Hi ha unes 15 autos estacionades, busquem un raconet.
Pàrquing Bockenem – 52.0081 , 10.1358
Estacionament tranquil perfecte per passar una nit i prop de l’autopista. Rodejat de cases familiars. Davant d’un centre aquàtic. Disposa de 4 parcel.les Exclusives per autos.
Sopen, que els nens no ho perdonen i a descansar.
DIA 63 – Dijous 22/08/2024 – BOCKENEM – ANJOUTEY – 660 KM
Avui ens posem el despertador a les 7, un cop fet el café, agafem carretera i manta.
Fem una primera parada per esmorzar i posar gasoil.
Estem trobant molt de trànsit, sobretot molts trams amb obres que fa que ens ho haguem de prendre amb pasciència.
Fem de nou una altre tirada fins a l’hora de dinar. El termòmetre comença a pujar, fa molta calor 37 graus C. Estirem cames i potes, i de nou en marxa.
Arrivem a destí a les 17 i ens estació em a l’última plaça disponible:
Aire camping-car Anjoutey – 47.6998, 6.93282
Ens acostem a l’agrobotiga i comprem productes de proximitat.
Nens surten a fer exercici.
Dutxa i pizza per sopar.
DIA 64 – Divendres 23/08/2024 – ANJOUTEY – VINASSAN – 740 KM
Avui tornem a tenir una jornada llarga de quilòmetres, o sigui que pasciència.
Arrenquem a les 8 sense esmorzar, els nens es traslladen als seients mitg adormits imarrenquem.
Fem parada per esmorzar. Tornem a tenir molt trànsit i hi ha retencions importants, o sigui que toca agafar-s’ho amb calma i serenor. Hi ha una carretera principal tallada per obres, i ens han desviat per una carretera local. Uff ha sigut un caos.
Parada per dinar i café, tornem a la carretera. El GPS ens marca nova retenció important a l’alçada de Nimes, Fem parada per berenar. La cua diu genera 1h extra, que guai, es tracta d’un camió de neumàtics incendiat.
i ja per fi arribem a l’àrea de descans d’avui, l’última del viatge:
Àrea Vinassan «Le Parc» – 43.20447, 3.07379
És de pagament, 10 €, però està molt ben ubicada, allunyada de l’autopista i molt tranquil.la, en una zona boscosa, paguem a la barreta d’accés, i cap a dins.
Són les 21, sopar i descansar. Fa molta calor, deixem els ventiladors engegats a tope tota la nit.
DIA 65 – Dissabte 24/08/2024 –
VINASSAN – IGUALADA – 305 KM
Esmorzem, aprofitem per buidar i omplir, així ja arribem a casa amb tot el tema d’aigua resolt.
Sortim de l’àrea posant el codi a la barrera d’accés, que està anotat en el tiquet que ens va donar ahir la màquina, són les 10:15.
Avui no trobem cap incident a la carretera, sols tenim problemes amb l’aire acondicionat, que no acaba de funcionar bé, perd potència.
Ja sóm a casa són les 14:00.
Molt i molt satisfets, amb 12.782 km recorreguts, i amb un munt de vivències compartides amb família.
Bona tarda familia.
Molt bon relat, porto unes horas llegint-lo atentament. Gràcies per compartir-ho.
Salut