Divendres 06/07/18 IGUALADA – ESTANY IVARS

Aparquem al Pk de l’Estany d’Ivars, no hi ha quasi ningú.

GPS:

Anem a estirar les cames, veiem nius de cigonyes amb les seves cries, i un munt de conills que s’espanten al veure’ns. Els nens s’ho passen pipa.

Anem a dormir tot gaudint de la tranquil.litat de l’indret.

Dissabte 07/07/18 ESTANY IVARS – CASTELL MONTSONIS – ARTESA DE SEGRE

Després d’untar-nos de crema de sol i preparar-nos agafem les bicis per fer la volta a l’Estany, hi ha opció de fer l’Anell (molt mes llarga):

Està ben indicat.

Anem parant als diferents punts de guaita.

El primer tram es amb ombres:

El segon tram es a ple sol, però els conills (que se’ns creuen pel davant de les bicis) i les cigonyes ho fan mes divertit:

Tornem a l’auto i anem a veure l’Area d’Autos d’Artesa de Segre:

GPS:

Àrea gratuïta, però a ple sol. Disposa per omplir i buidar.

Dinem i fem temps per la visita de la tarda.

Anem cap a Montsonis, cal pujar per la carretera que passa pel poble La Foradada, doncs per l’altre costat és molt estret i hi ha una corba molt tancada, i havíem llegit que algú s’hi havia quedat enganxat.

Aparquem a un petit aparcament davant de l’esglesia.

GPS:

Des d’allà seguim els cartells amb el dibuix d’un castell i per unes escales arribem al centre del petit i cuquetó poblet de Montsonis. A la botigueta del poble comprem les entrades per la visita guiada:

La veritat és que val la pena, és un castell habitat, i ben conservat, veiem armadures, sala d’estar, menjador, habitació, la bandera (amb el dibuix d’una cabra), la bodega, i inclús una celda…

Hem disfrutat i ens hem traslladat al passat.

Voliem anar a fer la ruta pel Congost de Mu, Ruta al costat del riu amb pasarel.les, i teniem pensat accedir i pernoctar a la zona de pícnic de la Font de l’Espadella, a Alòs de Balaguer. Ho haviem mirat, i sabiem que hi havia 1 km per pista, sense asfaltar, i ho intentem, però el camí està en mal estat i és molt estret i decidim fer marxa enrera i girar en un punt un xic més ample, i deixar-ho correr. Però ens ho apuntem per intentar-ho un altre dia.

Tornem a l’Àrea d’autos d’Artesa de Segre, sopar i dormir.

Diumenge 08/07/18 – ARTESA DE SEGRE – BODEGUES CASTELL DEL REMEI

Com que hem canviat de plans, decidim anar a veure una Bodega, concretament la del Castell del Remei.

Estacionem allà mateix sense cap problema, i comprem els tiquets que inclou una visita i un tast.

GPS: 41°43’10″N 0°58’15″E

M’entre fem temps, donem un tomb pels voltants del castell. És una llàstima que el castell no sigui visitable, disposa d’uns columpis, una zona amb ànecs, galls d’indis, i un petit estany.

Fem la visita, i ens expliquen el procés de fabricació, veiem la zona antiga de la Bodega, inclús una sala amb un arc de volta catalana molt xulo, i la zona nova d’enmagatzematge i embotellat. Fem el tast, i anem a l’auto a dinar.

Donem per finalitzat el cap de setmana, ens ho hem passat molt bé però hem patit un xic de calor.