Dimecres 07/12/2016 – IGUALADA – FONT NEGRA (BERGA)


Sortim tarda i pernoctem a l’Àrea de lleure de la Font Negre, que es troba al costat de la Riera de Metge a la carretera que porta de Berga al Santuari de Queralt, just abans del restaurant Font Negra i la desviació cap a Rasos de Peguera. Hi ha diferents àrees de pícnic, fonts, zona de jocs  i d’aparcament que es comuniquen per camins

42º06’43.32″N   1º50″02.09″EDormim molt tranquils.

Dijous 08/12/2016 – FONT NEGRA (BERGA) – SANTUARI DE QUERALT – RASOS DE PAGUERA – PUIGCERDÀ


Al matí un cop esmorzats, ens desplaçem amb l’auto fins a l’aparcament del Santuari de Queralt.

42°06’28.5″N 1°49’42.2″E


 Resultat d'imatges de cami de ronda santuari de queralt

Un cop estacionats, agafem el funicular inclinat que porta fins al bar (es pot també pujar caminant per unes escales que van fent ziga-zaga), on cal abonar el import del bitllet 0,8 € per persona, els menors de 4 anys gratuït.

La seva ubicació immillorable ha fet que es conegui aquest espai com «El balcó de Catalunya» Té unes vistes increïbles.

Fem una visita al santuari i a la imatge de la Mare de Deu de Queralt.

Tot seguit decidim pujar fins a la Cova, oratori conegut com la cova de Santa Helena, lloc on la tradició situa la troballa de la imatge.

Tornem un xic enrera i agafem el camí de Ronda de Queralt, que rodeja la muntanya, que ens porta al balcó de Garreta, on hi ha la cova de Sant Ignasi, amb unes vistes impressionants de la ciutat de Berga. Després d’una pausa seguint el camí marcat i ens porta a la capella de de Sant Joan, I seguint un xic més ja ens porta de retorn al Santuari.

Baixem amb el funicular fins al aparcament i decidim anar fins a Rasos de Paguera on trobem que hi ha bastants cotxes, estacionats. Aparquem a peu de carretera i dinem.

Sortim a jugar amb la neu, però ens decepcionem doncs està tot glaçat i els nens no poden ni jugar. La gent es llença amb trineus.

Prosseguim la ruta amb destí Puigcerdà, després d’intentar estacionar a la zona del llac sense èxit, aconseguim aparcarnos a:

42º26’01»N / 01º55’54»E

La veritat és que el aparcament ens va fantàstic doncs hi ha 2 ascensors, per accedir al centre. El primer ascensor està dins del pàrquing. desrpés s’ha de creuar un carrer i trobem el segon ascensor.

Fem un tomb pels carrers cèntrics, hi ha molta gent, i gaudim de la il.luminació Nadalenca.


Sopem pel centre i tornem a l’auto a descansar.


Divendres 09/12/2016 – PUIGCERDÀ – LES ANGLES – LLO

Un cop esmorzats decidim anar al Parc d’Animals de Les Angles, ubicat al peu de l’aparcament del Mir de les pistes d’esquí. 

Pel camí parem a l’Area de Saillagouse per tal buidar. Disposa d’un punt de serveis, però s’ha de comprar una moneda a l’oficina de turisme, val 4€, i et donen 80 l d’aigua i et permet buidar aigues grises i negres. I disposa de llum.

42.457645 N 2.037698 E

Seguim fins a l’estació desquí de Les Angles. No hi ha gaire neu. Disposa d’una zona per autocaravanes, amb punts de llum, i zona de serveis (aigues negres i grises). Al arribar està ple d’autocaravanes, però els serveis de l’Àrea no funcionen. 


42°33’48″N 2°04’04″E 

Un cop estacionats, anem a la caseta de fusta i comprem les entrades al Parc. Paguem 13 € els adults i 11 € els nens, els menors de 4 anys gratuït.


Fem el circuït llarg, d’uns 3,5 km, tardem aproximadament unes 2 hores. Es tracta d’un cirquit molt ben acondicionat i adaptat a l’entorn, que et permet veure diversos animals en estat de semi-llibertat: cervols, porcs sanglars, muflons, rens, bisons, cabres, daines, osos. No vam poder veure ni les marmotes ni els llops. Cal anar ben calçat, doncs nosaltres vam trobar-hi neu i algunes plaques de gel.

 

Es molt recomanable. Durant el trajecte hi ha zones de pícnic per menjar. Hi hi ha un parell de zones temàtiques: sender de petjades i sender botànic, que fan més amè el camí.

Tornem a l’auto a dinar i descansar.

Prosseguim cap als Bains de LLo, disposa de 2 grans aparcaments, amb un xic de desnivell, però al mitg de camps, i amb vistes a les muntanyes de fons:

42°27’14″N 2°03’32″E

Al arribar ja hi ha varies autocaravanes estacionades, agafem els trastos (xancletes, banyadors, tovalloles). No cal agafar gorro. I anem xino-xano fins a l’entrada. A la recepció paguem el pack familiar, 2 adults i 2 nens, 42 €, i ens informen que tanquen a les 19:30 els banys, i que per tant hem de sortir a les 19:00.

Cal portar alguna moneda d’1€ per tal de poder guardar les coses a les taquilles. L’entrada és una mica caótica doncs només entrar ja t’has de descalçar. Els vestuaris i dutxes són mixtes. La temperatura de l’aigua és exquisita.La veritat és que disfrutem tant o més que els nens, molt recomanable.

Tornem a l’auto a sopar i dormir.

Dissabte 10/12/2016 – LLO – ANDORRA


Prosseguim la ruta fins a Andorra, i estacionem al Parquin del Centre comercial del River (St. Julià de Loria).

42°27’12.2″N 1°29’10.9″E


Aprofitem per entrar al Centre Comercial per aprovisionar-nos, disposa d’una petita zona de jocs pels nens.

Intentem anar al centre d’andorra amb l’autocaravana, al Parquing Parc Central, que disposa d’unes 17 places d’aparcament per les autocaravanes, 

42°30’22.9″N 1°31’38.3″Eperò està tot ple, o sigui que desistim i tornem al parquing del River.

Al final, preguntem al River i ens informen que existeix transport públic, amb freqüència de pas cada 20 min que surt just al davant del River

L1 Sant Julià de Lòria – Escaldes-Engordarny


NO CAL CREUAR LA CARRETERA (ÉS UN PERILL), es pot agafar l’autobús just al davant de la farmàcia del Riber, està marcat amb unes línies grogues a terra, no on hi ha la marquesina, sino on hi ha el cotxe blau de la foto:Per més informació: http://www.mobilitat.ad/ca/linies-regulars-nacionals

El cost d’un bitllet senzill és de 1,8 €, ho trobem un xic car. Investiguem si existeixen targetes d’autobus i ens informen que qui les ven és el mateix conductor de l’autobus, cal fer números i escollir la millor opció per cadascú.

O sigui que després de dinar anem amb autobús fins a l’avda Meritxell, a estirar les cames i gaudir de les paradetes, i llums de Nadal. Anem a l’oficina de turisme i ens donen informació de les activitats nadalenques.

Tornem cap a l’auto amb la mateixa Linia d’autobusos, hi ha un munt de llocs per agafar-lo.

Sopar i dormir.


Disumenge 11/12/2016 – ANDORRA – Bassella


Tornem cap a casa, però de camí parem al Museu de la Moto de Bassella:
42°00’21″N 1°17’41″E 

Disposa d’un ampli aparcament amb una zona verda, ideal perquè els gossos puguin estirar les cames.

Un viatge al llarg del segle XX sobre dues rodes. Això és el que proposa el Museu Moto Bassella, un interessant recorregut des dels models més rudimentaris dels inicis de la motocicleta fins als nostres dies, a través d’una selecció de les principals marques nacionals i internacionals de totes les especialitats. 
 


Al centre del museu destaca el taller original on Mario Soler va reconstruir la majoria de motocicletes que configuren actualment la col.lecció. Transportat acuradament peça a peça des de la seva antiga ubicació de Bassella, conserva tots els elements i detalls originals i configura un dels espais més singulars del museu on el temps es va aturar fa ja més de 20 anys…

Un edifici amb història
L’edifici on s’ubica el Museu Moto Bassella va ser construït amb materials recuperats de les antigues cases del poble de Bassella (localitat que va desaparèixer l’any 2000 sota les aigües del pantà de Rialb). Les pedres de la façana, les teules de la teulada, alguns paviments interiors, les baranes de ferro, rajoles,… són alguns dels elements centenaris que van ser conservats acuradament i es van transportar fins al km. 134 de la carretera C-14 per integrar-se amb els materials de nova construcció.

Al mateix edifici hi ha un Pans & Compani, i decidim aprofitar per dinar.


 Recollim i donem per finalitzant la rutilla.