Divendres 27/06/2014


Arribem conduint fins al lloc de pernoctar

Parking Tren del Ciment: 

42°14’27″N 1°57’54″E (830.5 m). 

Ens trobem unes 15 autos més d’un grup que a mes porten tots motos i fan excursions amb elles. L’entrada al lloc és força bona i té una capacitat de unes 40-50 places de pàrquing i és abans d’arribar a la Pobla de Lillet. Disposa de contenidors de brossa.

L’endemà agafarem des del davant mateix,  el tren del ciment. 

Cal consultar horaris i mesos d’obertura a la seva pàgina web:

www.trendelciment.cat

DISSABTE 28/06/2014


A les 10:30 agafem puntualment el Tren del Ciment. Nosaltres comprem el pack que conté el tren, els Jardins Artigues i la visita a la Fàbrica de Ciment a la mateixa estació.


  

El tren és molt curiós i passa pel bell mig de La Pobla de Lilllet, fent la primera parada, malgrat nosaltres no hi baixem.

La següent parada és els Jardins Artigas 42°15’12″N 1°58’32″E (883.0 m). A l’entrada ens donen un petit triptic i fem la visita per lliure. Tenim prop d’una hora per fer la visita. Hi ha temps de sobres. Amb uns 30′ es visita perfectament. Es un recorregut circular i s’acaba a l’estació on esperem l’arribada d’un nou tren de pas direcció a la Fàbrica de Ciment. 

L’Última parada és la Fàbrica de Ciment 42°15’37″N 1°58’43″E (941.1 m). A la mateixa andana hi ha un bar per prendre una beguda o esmorzar, un petit parc infantil i un tren d’exposició. Creuem la via per visitar el Museu del Ciment. A l’entrada ens donen un tríptic i fem la visita per lliure. La veritat és que és  una visita diferent i bastant tètrica, però et fas una idea de la magnitud de les Instal.lacions.


Tornem a l’estació per agafar de nou el tren de tornada.

Un cop al pàrquing decidim moure’ns i aparcar en un altre lloc per dinar, doncs no hi ha cap ombra. 

Area recreativa del Santuari de Falgars 42°13’37″N 1°56’45″E (1273.5 m). 

La carretera d’accés és estreta pero esta ben acondicionada. Al arribar trobem varies zones amb barbacoes i a dalt de tot el Santuari adossat a un hostal i amb WC. La gent que el regenta son molt amables. Estacionem al davant del santuari. I dinem, tot fent un bon cafè i gelats a la terrassa de l’hostal sota una bona ombra.  Visitem l’església, ben conservada, on hi ha una talla d’una verge que dóna el pit al nen. Finalment fem un tomb pels voltants del santuari en un entorn molt acollidor.

Prosseguim direcció a Castellar de n’Hug. 

Decidim anar a veure les Fonts del Llobregat, però no les iniciem des del pàrquing a peu de carretera davant de l’Hotel, sinó des del mateix poble de Castellar de n’Hug. 
Només entrar al poble ens aturem al parking de l’entrada davant del recinte esportiu

42°16’54″N 2°00’57″E (1395.0 m)

És un pàrquing ampli i aconsellat per pernoctar. Des d’aqui mateix s’inicià l’excursio, uns 500 mts, tot de baixada, a través d’un caminet molt ven acondicionat, amb escales i de fort pendent.

Veiem les fonts, el neixement del Riu Llobregat, i desfem el camí.

Tot lo que baixa, despres s’ha de pujar!! Però ho fem com uns campions.

Ni que podríem dormir perfectament a aquest pàrquing decidim que tornarem a pernoctar al pàrquing del Tren del Ciment, sabent que hi ha altres autos i que es presenta tormenta. 

De camí i com que estem a prop decidim desviar-nos per visitar les pistes d’esquí de La Molina. Estan a uns 25 km, però val la pena pel paisatge, i sobretot pel munt d’animals (cavalls, vaques i ovelles) que hi ha pasturant a peu de carretera. Sobretot si aneu amb nens. Una vegada està tot vist, desfem el camí al pàrquing de pernocta. DIUMENGE 29/07/2014


Ens llevem enmig d’una forta pluja, que es va diluint a mesura que avança el mata. 

Agafem la carretera que porta a st Jaume de Frontanya. En aquesta carretera fem
la primera parada :

Font del Bisbe  42°12’50″N 2°00’23″E (1048.8 m)

Es pot deixar l’auto a peu de la carretera. Parquing molt petitet.  L’accés és senzill, una baixada de 5 minuts fins la cascada.  És realment impressionant. Un lloc preciós al mig del bosc amb un saltant d’Aigua de 10 metres. Es pot anar fins al darrera del salt.


Prosseguim la carretera fina al Parquiing Església St. Jaume de Frontanyà

42°11’13″N 2°01’19″E (1073.1 m). Fem un tomb pel poble, petit pero ven acondicionat.

Hi ha un parc infantil i l’aprofitem


Seguim la carretera fins a Borredà.


Aparquem en la placeta de davant del cementiri. 

42°07’56″N 1°59’35″E (839.9 m)

Hi ha una zona d’Aparcament per autobús entrant a mà dreta, davant del parc infantil. 
Fem una volteta pel centre i ens entornem a l’auto a dinar.

Finalment emprenem el viatge de tornada cap a casa.