Divendres 17/11/17 – IGUALADA – STA. PAU


Aquest cap de setmana anem acompanyats amb 2 autos mes, ens decidim per anar a la zona de la Garrotxa.


Pernoctem a l’Àrea d’autos de Santa Pau:


42°08’48.3″N 2°34’06.2″E


Área d’autocaravanes molt tranquil.la, amb el terra pla, ubicada a l’entrada del poble, disposa de dues taules de pic-nic i una petita font.

Gratuïta i a pocs metres hi ha forn de pa, xarcuteria…

100% recomanable.Dissable 18/11/17 – RUTA DELS GORGS STA. PAUhttp://www.itinerannia.net/ca/itineraris/ruta-dels-gorgs-ruta-3-santa-pau/

Ruta dels gorgs. Ruta 3 Santa Pau

Aquesta ruta us permetrà descobrir gorgs poc coneguts a l’entorn de Santa Pau. Seguint aquesta ruta podeu descobrir també la ruta de les fonts.
Comarca
  • Garrotxa
Municipis
  • Santa Pau
Dificultat
  • Fàcil
Temps
  • 2h10min
Distància en km
  • 8,1 Km
Alçada màxima
  • 500m
Alçada mínima
  • 409m
Desnivell acumulat de pujada
  • 159m
Desnivell acumulat de baixada
  • 159m
Sortim de la plaça de Baix, encreuament G29 Santa Pau, i caminem pel carrer Cases Noves en direcció al gorg d’en Caga- rates (20min), fem una baixada i de seguida trobem el pal G126 Camí Doma. Continuem recte, seguint la direcció al gorg de Caga-rates (15min). Deixem enrere les últimes cases del poble i agafem un camí. Passem per sobre el pont d’Instints i continuem caminant per entre prats de pastura fins que trobem el pal SP1 El Pujol.

Aquí girem a l’esquerra i entrem en una zona de pastures. La creuem i arribem al riu Ser, que travessem per unes lloses de basalt. Girem a la dreta i continuem per un camí a la dreta del qual ens queda el gorg de Caga-rates.

Seguim endavant, sempre vorejant el riu. Passem per davant la planta depuradora d’aigües i continuem endavant fins que les marques grogues de la Xarxa de Senders Itinerànnia ens fan creuar el riu. De seguida trobem el pal SP2 Can Poteí. Aquí girem a la dreta i agafem la direcció al gorg Blau (15min). Anem per la carretera asfaltada que porta al santuari dels Arcs.

Una mica abans d’arribar al santuari girem a l’esquerra, deixem la pista asfaltada i agafem una pista de terra. Passem pel costat de la roureda de Pratdevall, continuem recte, travessem un torrent i de seguida a l’esquerra ens queda el gorg Blau.

Un cop visitat el gorg, reculem fins al SP2 Can Poteí i agafem la direcció al gorg de Can Cutilla (30min). Creuem la carretera GI524 que va de Santa Pau a Mieres i passem per dins el càmping de Cal Patxet. A la sortida creuem la riera de Sant Martí per una passarel·la de fusta.

Caminem sempre seguint les marques grogues fins que trobem el pal SP3 Pla del Molí, on girem a la dreta, i al cap d’uns metres trobem el pal SP4 Molí Nou i agafem la direcció al gorg de Can Cutilla (15min).

Caminem per una pista de terra fins que trobem el pal SP5 Camí de la Clota, on girem a la dreta tot seguint les marques grogues, i al cap de 10 minuts arribem a la nostra destinació.

Un cop visitat el gorg, reculem fins al pal SP3 Pla del Molí i agafem la direcció a Santa Pau (40min). Caminem per l’antiga carretera de carros que unia Santa Pau amb Mieres fins que trobem el pal G28 Can Coderc. Aquí, si girem a la dreta, podem anar a visitar l’església de Sant Martí Vell, tram que ens requerirà uns 20 minuts, anar i tornar.

Per tornar cap a Santa Pau girem a l’esquerra, passem per una pista de terra que voreja conreus i pastures fins que tornem a travessar la carretera GI524. Seguim recte per una carretera asfaltada fins que, abans de creuar el riu Ser, girem a la dreta i passem vora unes columnes de basalt. Creuem un pont de fusta, fem una petita pujada i entrem per les muralles. Al cap de poc arribarem al punt inicial de sortida.Ruta recomenable per fer amb nens, la veritat és que està molt ben indicada, Nosaltres tardem unes 3,5h aproximadament, la fem molt tranquil.lament.

Llàstima que no baixa molta aigua, i el primer gorg el trobem sec, però els altres dos no.Tornem a les autos a dinar i descansar.


Per la tarda fem visita pel poble medieval que il.luminat fa molt de goig.


Sopar i dormir.Diumenge 19/11/17 – IGUALADA – STA. PAU


Ens traslladem a l’ Aparcament Volcà Santa Margarida:


42°08’52.0″N 2°32’38.6″E


Ens fan pagar 4€ per tot el dia. Hi trobem autocaravanes que hi han pernaocat, ni que per nosaltres és millor el aparcament de Santa Pau, doncs aquest no té gens d’il.luminació, i el terra està inclinat.Decidim seguir la Itinerari 1 – Volcà Santa Margardia – La Fageda de’n Jordà – Volcà del Crostcat Es tracta d’una ruta circular d’uns 10 km aproximadament, nosaltres ho fem amb nens i tardem unes 4h 30m. El primer tram és dur, doncs es tracta de pujar al volcà de Santa Margarida, després és baixada fins a dins del cràter on hi ha l’Ermita. A partir d’aquí, el desnivell va sent més moderat, i en molts trams baixada. El tram de la Fageda és tot pla. És un goig gaudir d’aquest entorn, ni que hi trobem força gent. Un cop creuada la carretera per sota, és a dir, un cop arribats a l’aparcament de la Fageda, tornem a trobar un tram de pujada, però no molt llarg, i després ja és tot pla fins a l’Aparcament del Volcà del Sta. Margarida.

Els nens arriben cansats però molt satisfets.

Per dinar, ens traslladem al Aparcament Restaurant Can Xel, doncs el terra és més pla.

42°08’54.0″N 2°31’47.8″EAquest aparcament és gratuït però no permeten pernoctar, hi ha cartells indicatius.


Marxem cap a casa molt satisfets.


Parem a l’Area d’autocaravanes de Vic per buidar i repostar.


N 41º 56′ 04” / E 02º 14′ 24”