Dia 26/07/15 Igualada – Colliure – 242 km – 2h 30


Sortim 10:30

Fins a Colliure, concretament a l’Àrea autos : 42°31’33″N 3°04’08″E

Per entrar cal agafar tiquet. És de pagament, preus varien en funció de les dates i en funció del temps d’us. Nosaltres paguem 20€.

Disposa de WC, buidatge i Toma aigua, Toma de llum (la gent deixa el cable pel terra fins a les torres, cal un cable llarg, ni q el cartell diu màxim 2h). 

Les places son amplies però sense grans sombres. Es veu q hi ha gent instal.lada, amb toldos, taules i cadires.

Nosaltres aparquem, agafem motxilla i cap al centre.

Està molt ben muntat, doncs un mini-bus et baixa al centre (3 km), gratis, et recull a l’entrada del àrea i sols té una parada. Surt cada 30 min. L’últim és 23:30.

Anem directes a l’oficina de turisme a documentar-nos.

Dinem a un restaurant de la platja.

Fem un tomb: iglesia Notre Dame des Angels (el campanar era l’antic far, amb cúpula de color Rosa), capella de S-t Vicent (petita ermita sobre la roca), el barri Moré (carrers estrets, cases de color pastel, ple de galeries d’art)

També agafem el tren turístic, adults 8€, nens menors de 4 anys gratuït (diuen q els posis a la falda però com q no va ple..). Et passeja pels camps de vinya fins a dalt del fort. Fa una paradeta de 3 min i torna a Colliure. Els nens disfruten i gaudim de les vistes.

Visitem el castell Royal, 4 € adults, nens gratuït, la veritat és q no té cap mena d’encant, un se’l pot estalviar.

La veritat és q fa molta xafogor i decidim remullar-nos a la platgeta, és de pedres i fa mal els peus. Però els nens ho agraeixen. Disposa de dutxes per treure la sal.

Tornem amb la navette (mini bus) a l’àrea.

Sopar i a dormir.Dia 27/07/15 Colliure – Sigean (82 km – 60 min) – Minerve (60 km – 60 min)


Sortim a les 10:30.

Arribem a la Reserva Africana de Sigean, paguem 31€ adults, nens menors de 4 anys gratuïts. 

El primer tram és amb el vehicle. Cal anar seguint el recorregut indicat: rinoceronts, lleons, ossos, astruços… Hi ha molta gent, i es va bastant a poc a poc.

Un cop acabat el primer circuït, hi ha varis aparcaments, són grans però sense gaires ombres.

Decidim esperar a l’auto, tot dinant a que   no faci tanta calor.

Sobre les 16:30 comencem el segon circuït a peu, sort q fa un xic d’aire, sinó …

Les indicacions són un xic liades, tot i així  veiem: cabretes, dromedaris, burros, elefants, micos, girafes, cangurs, tortugues, aligators….

Tardem unes 2h 30m

Tornem a l’auto i fem el segon tram de ruta fins al Pk de Minerve. S’ha d’agafar tiquet, 4€ tot el dia. De les 18 a les 8 gratuït. Parcel.les un xic petites, però molt ben conservat. Disposa de wc i molt nets.

Sopar i a dormirDia 28/07/15 – Minerve – la Couvertoirade (135km – 1h 45 m)


Agafem el caminet que surt des de l’aparcament cap abaix al poble. 

Lo que ens crida l’atenció d’aquest lloc és que el poble està enclavat sobre les roques. A dalt de tot de les Gorgues. 

Anem a la oficina de turisme i agafem plànol.

Fem el recorregut pels seus carrerons de pedra.

Baixem cap a la llera del riu, per visitar una altre de les peculiaritats del lloc, que és la gran cova que l’atravessa i que s’ha originat pel pas del riu Cesse. 

I veiem també la catapulta.

Tornem a l’aparcament. Paguem els 4€ del pàrquing i marxem amb un bon regust.

Arribem a La couvertoirade. Es veu q estan de festa. El aparcament és gratuït. Està ple i ens ubiquen a un camp de mès amunt, al costat del cementiri.

La ciutat és una fortalesa totalment restaurada, de pedra gris. Amb carrerons empedrats i plens de tallers d’artesants. 

Passem tota la tarda, visitant la ciutat i gaudint dels espectacles medievals, representacions, tallers de filatura, pintar cares, jocs infantils…

Al anar amb nens petits no podem acabar de veure els espectacles nocturns, un altre any serà.

Tornem a l’auto, sopar i dormir.Dia 29/07/15 – La Couvertoirade – Roquefort – Viaduct Millau – Montpellier Les Vieux.Sortim tard, arribem a l’Area D’autos de Roquefort, al costat mateix de l’oficina de  turisme.

Agafem el mapa pertinent, i decidim anar a la Cave de Roquefort Societe. Doncs ens indiquen que és la única q és autèntica. 

L’auto la deixem a la àrea, tal i com ens indiquen a l’ oficina d’info, i anem xino-xano fins a la Cave, son 1km amb lleugera pujada. L’entrada es troba ubicada a l’entrada del mateix aparcament de cotxes.

Paguem 5€ per adult. Es molt turístic, ens van agrupant en grups d’unes 40 persones, cada 30 min, visites guiades en francès i angles. Ens donen uns fulls en castellà.

Cal portar roba d’abrig, temperatura 10 graus.

Ho tenen ven organitzat, maqueta, vídeo, explicacions de les fases d’elaboració del formatge, visita d’una de les coves, projeccions d’imatges en una de les sales, degustació i botiga.

Els nens es posen les botes amb el formatge.

Desfem el camí de retorn a l’àrea, a peu, prèvi relax al mateix parque infantil q hi ha a l’àrea.

Aprofitem per buidar i omplir l’auto d’aigües de forma gratuïta. L’Area disposa de WC però els trobem no adequats, és a dir, molt bruts. 

Seguim el camí cap al centre d’informació del Viaducte de Millau, una obra faraònica, teníem previst fer la visita guiada, però hi renunciem, doncs ho considerem poc interessant pels nens. Tenen un aparcament habilitat per les autos. Disposen de WC molt nets. Fem les fotografies de rigor i gaudim visualment de les seves dimensions.

Prosseguim fins a Monpelier Les Vieux, la carretereta un cop passat Millau es va estrenyent, hi ha uns 5 km complicadets, si et trobes algun vehicle gran de cara. Però el paissatge ho compensa. La resta de camí és una carretera de Montanya, ben asfaltada i cal anar amb precaució però sense patir. 

Al arribar a les taquilles, ens informen q el horari és de 9:30 a 18:20. Tenen una zona habilitada per les autos, just a l’entrar a l’esquerra i està permesa la pernocta. Paguem 2 x 6,80, i ens donen mapa de les rutes per fer a peu. 

Estacionen i disfrutem de la natura.Dia 30/07/15 – Montpellier le Vieux – Grotte Dargilan – Randals Bison – Bramabiau


Deixem l’autocaravana, després de gaudir d’una nit tranquila. Ha plogut un xic i la temperatura ha baixat.

Baixem a la Garita on surt el tren, paguem 2 x 4,40 (ens apliquen dte ensenyant el tiquet de l’entrada del parc). Agafem el tren de les 10. Fa una passeig d’uns 30 minuts. Decidim que la tornada la farem a peu seguint la ruta vermella.

El primer tram és un xic empinat, però amb paciència i gaudint del paissatge ho fa mès lleuger.

Veiem el pont meucenes, quille, rempart, poterne, douminal, tete d’arlequin, cenotaphe. Tots els punts de la ruta.

A destacar el punt mès alt, douminal, on es gaudeixen d’unes vistes 360 impressionants. A mès a mès, hem estat sols, fent la caminadeta d’1hora, doncs la gent puja i baixa amb tren i després sols camina fins Douminal.

Tornem a l’aparcament sobre 11:30.

Sortim a les 12:00 cap al nou destí, Grotte Darligan, «la Grotte rose». Tenen un aparcament habilitat per les autos, baixem fins a les taquilles, paguem 17€ per 2 adults, ens tornen a aplicar el descompte ensenyant el tiquet. M’entre ens esperem, les vistes són impressionants, estem sobre un penya-segat .

Agafem la visita de la 13:15. Hi ha bastanta gent. La visita és força interessant (estalactites, estalagmites, columnes, macarrons, cortines, broquils i llacs). Les cavitats tenen molta alçada, i colors rosats, columnes immenses. Molt ben Il.luminat i permeten fer fotografies. Hi ha un tram de força pendent amb un munt d’escales, cal anar ben calçat i abtigat (10 graus).

El problema és q al ser tanta gent o estàs dels primers o no t’enteres de res. 

Tornem a l’auto a dinar.

Decidim prosseguir, nou destí Randals Bison. Son les 16:00. 

Agafem la visita amb tractor i remolc de les 17:00. Paguem 11,60, 2 adults, ens apliquen dte un altre cop. Ens porten uns  800 Mts fins al mig del prat on es trobem els Bisons, hi ha 2 mascles, un d’ells enorme de 7 anys, tot lo altre són femelles amb les seves cries. No sabríem com descriure la visita, és curiosa, però a la vegada prescindible.  Dura uns 50 minuts, i consisteix en observar aquest animal curiòs, el guia explica un munt de detalls sobre ells, tot en francès. Els dimecres fan espectacles.

Els paisatges són molt verds i disfrutem minut a minut.

Decidim seguir fins al pròxim punt, Abime de Bramabiau. Arribem 18:30. Ja no es pot visitar, per tant fem parada i fonda. Hi ha un gran pàrquing i es permet pernoctar.Dia 31/07/15 Bramabiau – Aven Armand – Severax le Chateau


Agafem els tiquets per fer la visita, a les 9:45, la visita és a les 10:15, s’ha de baixar caminant 1 km fins a l’entrada de la cova.

La visita guiada és tota en francès, i dura 1h 30m, la veritat és q val la pena, és una cova molt diferent, segueix el curs del riu subterrani, hi trobem pintures i 2 petjades de dinosaure, però lo que el fa diferent és el salt d’aigua q surt de l’Esquerda de la muntanya. Molt recomanable. Anar abrigat i ben calçat, 10 graus.

Seguim fins el pròxim destí, sortim 12:45 i arribem al gran pàrquing de l’Avend Armand a la 13:45. I dinem.

Agafem l’entrada, paguem 20,80 per 2 adults amb tarifa reduïda, i ens donen unes fitxes de color, i ens diuen q pel megàfon ens avisaran 10 minuts abans de la sortida del funicular, anunciant el color de la fitxa.

Agafem el funicular a les 15:00, baixem 100 MTS sota terra, la cavitat es enorme, i esta tot informatitzat, jocs de llums, colors i sorolls, la veritat és q està molt ben muntat. Visita tota en francès. Ens sorprenen el munt d’estalagmites que hi ha i amb unes formes molt diferents, com d’esponges. Temperatura 10 graus, cal anar abrigat i ben calçat. Es un circuit circular per dins la cova, amb força desnivell. Al finalitzar es torna a remuntar cap a l’exterior amb el funicular.

Prosseguim cap al nou punt, son les 16:00, destí Severach le chateau.

Ens trobem amb un problema logístic, la carretera q teníem prevista recórrer sols permet circular vehicles de fins a 6 MTS. Gestionem amb el GPS un desviament, però també està prohibit circular vehicles de mès de 6mts.

Ens veiem obligats a preguntar a gent local per veure com poder prosseguir. Ens fan desfer el camí direcció Meyrueis, i al desviament de La Parada agafem un desviament avall, fins a Aguassac, la carretera marca prohibit circular mes de 10 MTS. Cal circular amb molta precaució doncs és força estreta. I un cop aquí ja esta indicat Severach le chateau. Arribem 18:15.

El Pk està molt bé, ubicat a 5 minuts del centre. Sense serveis però ampli i a nivell.

Decidim fer la visita al poble. Passem per l’oficina d’informació i tot i està tancada, disposa de follets informatius del poble. Hi ha un itinerari marcat i el seguim, passant per: les portes de la muralla, la maison des consuls, le Marche, l’esglèsia, la maison de Jeanne, la plaça de la font, fins arribar a dalt del castell, q tot i estar tancat per l’hora q és tampoc ens fa gaires bones vibracions, està força deteriorat i en reconstrucció.

Tornem cap al Pk i sopem a una pizzeria amb wifi.

Comença a ploure.


Dia 1/08/15 – Severach le Chateau – Súper Loiran – Llac Pavin


Ens aixequem i continua plovent, decidim avançat amb la nostra ruta, modifiquem un xic el itinerari previst, doncs el temps no acompanya.

Sortim 10:00 i arribem a Súper Loiran 12:30. Està molt encapotat i aprofitem per dinar.

El telefèric esta obert i ni q sabem q amb la boira q hi ha no veurem res, volem que els nens provin l’experiència del telecabina. 

A les 14:00 comprem les entrades, paguem 8,90 € cada adult.

Un cop a dalt pugem xino-Xano fins al Plom Cantal, seguint una pista i després un tram amb escales de fusta. No veiem res doncs la boira no ens ho permet.

Desfem el recorregut, un total d’uns 20 minuts. I tornem amb el telefèric.

Seguim avançant doncs el temps no acompanya, són les 16:00 i sortim direcció el Llac Pavin. No sabem si fiar-nos del GPS doncs durant un parell de trams ens fa passar per carreteretes un xic estretes, però bueno. Arribem sobre 18:15 al Pk ens decepciona un xic doncs ens pensàvem q estava a peu del llac, i no és així, s’ha de pujar un Troç. 

Decidim descansar a l’auto.

Sopar i dormir.


Dia 2/08/15 Llac Pavin – Besse en Chandese – Le Mont Dore (Sancy)Ens llevem i decidim anar a veure llac tot i q ahir no vam tenir bones vibracions, decidim fer la volteta al llac.

La veritat és q val la pena, tardem 1h 20 min, el caminet esta casi tot a la d’ombra, veiem ànecs, peixos i travessem alguns petits rierols. Nens s’ho passen molt be!

12:00 Avancem cap a Besse en Chandesse. Aparquem a un Pk a 200mts del centre. La veritat és q ens sorprenen els seus carrerons estrets i empedrats. Anem al punt d’informació i recollim plànol. 

Dinem al mateix casc antic.

Seguim cap a Murol, son les 16:20. Parem al punt d’informació, ens informen de com arribar al Pk del castell. Decidim pujar a visitar-lo doncs el trobem un xic curiós. Avui fan solament la visita guiada, paguem 22€ (2 adults), es tota en françes i la veritat un xic pesat.

Seguim cap al Pk de l’estació d’esquí le Mon Dore (le Sancy), tot i q no sabíem si es podia pernoctar, hi havia un munt d’autos i decidim quedar-nos aquí mateix.
Alguns ens comenten que ells s’han quedat la nit anterior sense cap problema. 
Igualment treiem de la màquina expenedora el ticket que permet aparcar a la zona blava per l’endemà, ja que de 8 a 18h cal pagar. Posem 3€ que donen dret a 24h. 

Sopar i dormir.


Dia 3/08/15 LE SANCY / ORCIVAL / LE DÔMEEns despertem d’hora i després de fer un lleuger esmorzar i veient que comença a arribar molta gent, ens dirigim a les taquilles per comprar els bitllets del telefèric. 

Nosaltres comprem el trajecte d’anada i tornada doncs ens han dit que la possibilitat que contemplàvem de fer un canvi de carena i/o baixar a peu pels nens és un xic complicat. 
Preu : 9,50€ per adult. Nens 4 anys no paguen 

Sortim a les 9:40 i tornem a les 11:00
La pujada amb el telefèric és ràpida i còmode. Hi ha molta freqüència de pas. 
Fem L’excursió senzilla que consisteix en sortir del telefèric i pujar mitjançant escales fins al punt més alt de la muntanya, 1880m (LE SANCY)

Ja des del començament les vistes són magnífiques i a la punta superior hi ha una preciosa vista de 360 graus. 
En el retorn podem comprovar que s’han format cues quilomètriques davant de les guixetes i que el pàrquing està tot ple, fins al punt que els cotxes estan centenars de metres carrers avall. 
Així que és altament recomanable passar-hi la nit per llevar-se amb pàrquing assegurat. 

Acabada L’excursió emprenem camí a ORCIVAL, on tenim previst visitar la basílica de Notre Dame
Al punt d’informació ens envien a aparcar a un pàrquing un xic allunyat, però nosaltres aparquem als parkings just darrera de l’església (Pk bus) on ja hi ha altres autos. 
Per fora és d’un gris fosc en general i és bastant impressionant i per dintre és sòbria amb una petita cripta. 

Sense res mes per mirar, continuem el camí cap a AYDAT, on tenim previst aparcar a una àrea d’autos que portàvem informada com a fantàstica al costat d’un llac. 

En realitat, quan arribem és de pagament i tampoc no sembla res de l’altre món. És més no té cap vista del llac, i era el lloc on pensàvem dormir. 

Així doncs decidim adelantar un dia i ens dirigim a les PANORÀMIQUES DEL DOMES. 

Aparquem al pàrquing habilitat per autos de la mateixa estació del tranvia :

És la última de dalt de tot, s’han de seguir bé els senyals. Quan arribem hi ha entre 15 i 20 autos. 
Dinem i ens dirigim a les guixetes a comprar els bitllets. Destacable que tant a l’estació de baix com la de dalt tenen WIFI gratuït. 
Paguem 11€ per adult. Menors de 4 anys gratuït. 

És un tranvia amb alts freqüència de pas, molt modern. Les estacions són modernes i ben organitzades. 
Es pot fer el viatge de tornada a peu si es  vol tot i que nosaltres hem agafat anada i tornada. 
L’atractiu de la zona són les runes en reconstrucció d’un temple, el vol constant de moltíssims parapents, la possibilitat de contractar-ne vols amb monitor i un parell de museus. 

Es pot accedir al punt més alt per unes escales directes o bé per un camí en lleuger ascens lateral. Pugem per un i baixem per un altre. 
En arribar a baix, ni que ens havien dit que no es podia pernoctar al pàrquing veiem que les autos no tenen cap intenció de marxar. 
Fins hi tot treuen taules i cadires. 

Per tant nosaltres també decidim quedar-nos-hi
Disposen a mes de bons lavabos i zona de buidatge i aigües netes per reomplir. 

Sopar i dormir. 


Dia 4/08/15 LE DÔME / RIOM / TOURNOËL / FORET LE TRONÇAIS 


Ens llevem i després de tota la nit plovent segueix remullant.

Decidim descartar Vulcania, doncs els preus ens semblen excessius i potser no adequat per nens de 4 anys.

També descartem pujar al volcà, degut a les condicions meteorològiques.

Per tant, anem a comprar a un Carrefour.

I ens arribem a l’Area d’autos de Riom. Aprofitem per dinar. L’àrea és molt petita 5 autos i a 1km del centre, però no ens fa gaire bona pinta, o sigui q avancem fins al Castell de Tournoël.

Per accedir-hi hem de circular amb l’auto per un tram d’uns 200 MTS un xic estret, però la resta dels 2km són de bona carretera, aparquem al Pk d’un petit hotel q hi ha als peus del castell. A uns 100 MTS de l’entrada. A dalt no pujar amb auto, és molt xic i terreny boterut.

Paguem per 2 adults 16€. Visita guiada en frances. Es un castell d’un senyor particular, de titulació nobiliària q l’està reformant i q volta pel castell. 

A mitja visita ve una de les guies q parla castellà i s’ofereix a fer-nos la visita de nou amb castellà. La veritat és q és interessant.

Prosseguim cap a le Foret de Tronçais.

Un cop aquí anem a l’àrea d’autos però esta lluny del llac. Decidim entrar a càmping i descansar. Negociem quedar-nos 2 nits i poder sortir després de dinar. Són un xic raros.

Ens donen una parcel.la davant del llac.

Descansem, sopar i dormir.


Dia 5/08/15 DESCANS


Dia de descans, aprofitem per posar rentadora / secadora, s’ha d’anar a recepció q tenen la clau, paguem 6€ rentar i 9€ secar. Es una rentadora de 18 kg.

Aprofitem per banyar-nos al llac (aigua de color marró), també anem a la piscina, i intentem anar als tovogants però no portem manguitos i no ens deixen pujar.


Dia 06/08/15 FORET LE TRANÇOISE / PROVINSE


Aprofitem el mati per fer la volta amb bicicletes pel llac. 4,2 km pel bosc, sobre passarel.les, la veritat és q els nens disfruten. Tot planet, i entre boscos.

Fem un xic de piscina.

Dinem i Prosseguim la ruta.

Arribem a PROVINSE, ens col.loquem a la zona habilitada per Autos, just al costat de l’oficina d’informació. Ja són les 18:15 i podem pillar un plànol del poble, tot i q ja estan tancant l’oficina. Ens donen el tríptic amb castellà.

Veiem q els espectacles els fan al migdia. 

Decidim anar a fer un voltet pel poble, doncs hem fet una bona tirada de km i estem agarrotats.

El Pk està súper ben ubicat a uns 300 MTS de les muralles. 

Ens quedem a sopar.Dia 7/08/15 PROVINS / EURODISNEY 


Ens llevem i passa un vigilant a cobrar, 8 € per 24h.

Decidim agafar el trenet q fa la passejada  per les muralles i el centre.

S’agafa just darrera de l’oficina d’informació, nens gratuït. Adults 6,5€ cada un, el pots agafar tants cops com es vulgui. Dura uns 35 mun. Sols no funciona 13 a 14.

Els espectacles son tots al migdia / tarda i decidim no quedar-nos.

Nens estan impacients per arribar a Eurodisney.

Arribem a les 13:15 i dinem.

I sense mes demora cap al parc.

Com sempre cues de 30-40 min. I ens fa un bon ruixat q fa q aturin moltes de les atraccions. Però al cap d’una estona tot torna a la normalitat.

Sopem al parc i tornem a l’auto quan les bateries dels nens estan foses.
Dia 8/08/15 PARÍS


Ens llevem tard, ens posem a punt sobre 11:00. Veiem un munt de gent dirigint-se al parc i decidim anar a París.

Agafem la línia A (vermella) del tren, comprem els tiquets al punt d’informació. Ens fan pagar 45,60 € anada i tornada. Despres ens adonem q ens han pres el pel (doncs els nens amb 3 anys eren gratuïts) i a part existeix un pass per 1 / 2 dies, mes barat i q inclou metro i autobús, cal mirar-s’ho bé.

Baixem a la parada Chatelet – Les Halles (unes 13 parades), el viatge no es fa gens pesat, uns 50 min.

Ens dirigim primer a veure l’edifici del Pompidou, allà al costat aprofitem per dinar una mica.

Seguim cap a veure la Catedral de Notre Dame, hi ha cues per entrar, nosaltres sols la contemplem per fora.

Tot seguit anem a buscar el BatoBus, paguem 40€, per 1 dia. La veritat es q tot i ser un xic descapotable, agovia una mica pq hi ha molta gent. No baixem fins a la parada de la Torre Eiffel, per veure una mica la magnitud de la torre.

Tornem a agafar el vaixell, fins a la parada Jardin des Plantes, on travessem cap a l’altre costat del riu caminant (pel pont Charles de Gaulle), i seguint tot recte arribem en uns 10 min a l’estació del tren Gare de Lyon.

Tornem a agafar la línia A (vermella) cap a Disney. Atenció a agafar el tren correcte, doncs a la mateixa andana hi ha la A1 i la A2, fixar-se be a les pantalles q ho indiquen.

Arribem a l’auto sobre 19:30, cansats.

Sopar i dormir.Dia 9/08/15 DISNEY


Avui ens posem el despertador per entrar al parc a les 8, doncs volem fer les atraccions que hi ha sempre cua, aprofitant q el passe q tenim permet entrar de 8 a 10.

Però el temps ens frustra el planing, plou,  o sigui q aprofitem per descansar, i fer jocs de taula.

Dinem a l’auto d’hora i així entrem al parc amb l’intenció de quedar-nos a sopar algo i veure l’espectacle de clausura q es a les 23.

I així ho fem. 


Dia 10/08/15 DISNEY


Com q vam anar a dormir tard, descansen i fem un xic els remolons.

Avui fem l’altre parc,  Walt DISNEY Studios. 

Veiem espectacles: Animagique, CineMagique (no recomanable nens), Stich Live.

Dinem al parc.

Tarda: Moteurs in Action. Art of DISNEY Animation.

Retirem sobre les 19, per poder sopar a l’auto i descansar per demà al mati entrar a les 8.Dia 11/08/15 DISNEY


Avui ens toca el despertador a les 7:00.

Entrem al parc a les 8:15, volíem entrar a Walt DISNEY Studio però no obren fins 9:30. I per tant entrem a l’altre, però ens decepcionem un xic doncs només tenen obert Discobery Land i algunes del Fantasy Land. Per tant, no sabríem dir si val la pena, doncs també ens trobem amb força gent i fem cues (no tant llargues).

Dinem al parc

Veiem a les 5:30 la rua de les carroces, DISNEY Màgic on Parade. Hi ha molta gent, però val la pena.

Tornem a l’auto, sopar i dormir.

Per cert, fem servir les dutxes del Pk, està l’aigua bullint!!! La veritat és q podria estar molt millor, no ho tenen ben acondicionat. 

No podem omplir aigua bé, doncs no hi ha tap de rosca. Omplim amb garrafa.


Dia 12/08/15 DYSNEY


Avui ens llevem 7:30, per entrar al Walt DISNEY Studio, passem el control de maletes, i despres veiem q la primera porta esta tancada, però ja hi ha gent a dins fent cua, veiem q es pot accedir un xic mes avall cap a l’esquerra.

Fem cua i quan obren les portes tothom comença a corre, a fer cua al Cruster però sobretot al Ratatui!! Amb un moment es fan cues quilomètriques inclús pel Fast Pass, i gent molt llesta intentant-se colar!! Un follon. Nosaltres estem ben col.locats.

Per cert, si es vol dinar al restaurant del Ratatui cal reservar.

Veiem espectacles: Animagique, DISNEY junior live.

Dinem al parc.

Tarda, Moteurs in Accion.

Cars i Aladin.

Retirem que son ja les 19:00Dia 13/8/15 DYSNEY


Avui ens tornem a llevar d’hora per no fer cues.

Hi ha molta menys gent al parc, i li preguntem a una noia de les atraccions i ens comenta q hi ha vaga de trens i q per això no hi ha tanta afluència.

Disfrutem del últim dia, repetim les atraccions q els nens volen i aprofitem fast pass pel Buzzy i pel Piter Pan.

Dinem al parc.

Fem 4 compres i marxem a l’auto sobre les 16:00.

Hi ha previsió de pluja i no tenim ganes de mullar-nos.

A part volem descansar un xic.

Sopar i dormir.

Plou.Dia 14/08/15 DYSNEY – BOURGES Ens llevem sense despertador, acondicionament l’auto i marxem sobre les 11:00.

Arribem a Bourgues cap al migdia, l’àrea que teníem marcada creiem q queda un xic lluny del centre, o sigui q seguim les indicacions de pàrquing Centre, i allà mateix trobem senyals que ens porten al pàrquing d’autos, i té tots els serveis.

Aprofitem per buidat i omplir, doncs l’aigua va amb tap de rosca i ens és mès fàcil.

Dinem.

Caminem direcció a l’oficina de turisme, agafem plànol. Està al mateix costat de la Catedral de St Etienne.

Allà mateix veiem q surt un tren turístic i com q esta cobert i el temps no pinta gaire be, l’agafem. 7,5 € adults i 3,5 € nens. La veritat és q ho encertem doncs ens fa un recorregut força extens i ens donen uns casquets (d’un sol us) per escoltar les explicacions en castellà.

Un cop feta la passejada, visitem la catedral per dins.

Tot seguit fem un passeig pels carrers principals, tots empedrats i plens de cases de fusta amb detalls tallats (tres flautes, dracs, fulles de raïm..)

Tornem a l’aparcament, que per cert està molt ben ubicat.

Sopar i dormir.Dia 15/08/15 BOURGUES / CALLONGES LA ROUGEAvui fem una tirada llarga de km. Sortim a les 9:20, trobem transit a la carretera.

Arribem a Callonges la Rouge a les 14:00.

Això sembla la rambla. Trobem el pàrquing d’autos, està bastant ple, ens aparquem i dinem.

Fem la visita al poble, té el seu encant, totes les parets de les cases són d’un color vermellòs, inclús l’esglèsia, ni q pel nostre gust massa gent.

Anem a l’oficina de turisme a recollir informació.

A part està ple d’artistes: pintors, escultors,…

Tornem a l’auto i com q estem cansats, decidim fer parada i fonda.

Tenim tres dies de marge.

Sobre les 18:00 apareixen 2 nois amb els tiquets per pagar 5€ a cada una de les autos que volen passar la nit.

L’aparcament està molt ple, unes 25 autos.

Jugar, dopar i dormir.Dia 16/08/15 CALLONGES LA ROUGE -GOUFFRE PADIRAC – ROCAMADOUA les 8:30 apareix una furgoneta amb pa, pitant a l’aparcament. Ens avituallem.

A la mateixa àrea, Aprofitem per buidar WC i aigües, no podem carregar aigua pq l’aixeta no és de rosca.

A les 9:20 ens posem en marxa, arribem a l’aparcament de la Cascada sobre les 10:00, és petitó. Al cap d’una estoneta ja està ple. 

Decidim pujar fins al mirador, uns 300 MTS de pujadeta, des d’on hi ha unes molt bones vistes de la vall i inclús de la cascada.

Seguim les indicacions fins a la Roque d’Autoire (chateau des Anglais) el caminet d’uns 1100mts d’anada, té un parel d’escales empinades, i algun tram amb desnivell però el fem sense gaire dificultat. És un petit castell mitx enderrocat sota la roca. Desfem el camí recorregut fins a l’aparcament.

Desde allà , ara agafem el caminet q porta a la cascada, el recorrem solament uns 300 MTS, i retornem a l’aparcament.

Ara anem a l’àrea d’autos del poble, per repostar aigua, cal una moneda de 2€.

Decidim prosseguir un xic mes fins a la GOUFFRE de PADIRAC, arribem sobre les 14, hi ha un munt de cotxes i gent. 

Aparquem i dinem.

Ens posem a fer cua sobre les 15:00, i aconseguim entrar sobre les 16:00, baixem 2 trams d’ascensor (es pot baixar i pujar tot per les escales), i unes 200 escales. Despres es camina un xic a peu pla i es torna a fer cua per agafar la barca. Al cap d’un km la barca et deixa i fas una ruta circular a peu, per tornar a desfer el camí. Tornant a agafar la barca i aquest cop agafant 3 ascensors.

La cova sols destaca per una gran estalagmita. I pels llags del seu interior. La veritat és q ens decepciona un xic.

Lo mes espectacular és el gran cràter, que es veu des de dalt.

Massa turística, per no dir q no et deixen fer fotos, i q et demanen una gratificació pels guies al acabar. I q ells et fan fotos perquè tornis a pagar.

Tornem a l’auto despres d’una hora i mitja de visita.

Retornem el camí fins al pàrquing del castell de ROCAMADOUR.

Esta ple d’autos. Anem a la Garita del funicular a buscar informació per organitzar-nos per demà.

Jocs, sopar i dormir.Dia 17/08/15 ROCAMADOUR / SAINT CIRQ LAPOPIE


Ens despertem a les 9:00.

A les 10:00 ens disposem a visitar el poble.

Primer anem a visitar el castell, però per poder entrar s’ha de posar monedes, 2€ per persona. Decidim q no val la pena.

Baixem cap al poble pel camí de les creus. 

Visitem el santuari.

Anem baixant fins al poble, la veritat és q pel nostre gust és massa turístic i massa cristià. 

Tot ple de paradetes fomentant el consum. I visites guiades.

Sort q per pujar agafem L’ascensor, sols de pujada (2,10€ adult, nens gratuït).

Despres agafem el ascensor inclinat sols de pujada (2,60 adult, nens gratuït). Es paga al arribar a dalt.

Tornem a l’auto, un xic decepcionats.

Marxem cap a l’aparcament de FORET LES SINGLES, està bastant ple però aconseguim aparcar. Paguem 9€ adults nens gratuït.  Ens donen un grapat de crispetes per donar als micos. Els nens s’ho passen bé, i ens serveix perquè practiquin valors i respecte als animals. Doncs veient el comportament d’alguns turístes s’adonen de lo q no s’ha de fer.

Dinem al mateix parc.

Sobre 14:00 Prosseguim cap al pròxim destí. SAINT CIRQ LAPOPIE. 

Les carreteretes per les q ens fa passar el GPS ens fa disfrutar de paisatges.

Però al arribar al destí ens agoviem de valent, un munt de gent, un munt de cotxes, moooolt estret.

 Nosaltres pugem a la part de dalt, però passem pels pèls i patint. També hi ha pàrquings i de pagament, a la part de dalt, però sense vistes i inclinats. Decidim  passar del poble i tornar a baixar cap abaix.

No es aconsellable pujar al poble amb auto, hi ha un pàrquing habilitat al costat del riu. Ens aparquem i paguem 7,5€ als municipals i ens fem un bany al riu.

Hi ha també al mateix costat un aparcament privat que val igual.

Jocs, sopar i dormir.Dia 18/08/15  SAINT CIRQ LAPOPIE – ORLU


Ens llevem a les 8:00. 

Ens posem en marxa a les 9:15, avui ens espera una altre tirada de km.

Per tenir mès bona carretera decidim desfer una part del camí i anar a buscar l’autopista.

Arribem al pàrquing de la MAISON DES LOUPS a les 14:30. 

El pàrquing d’autos esta ple, per tant decidim aparcar al d’autobusos.

Dinem.

Comprem les entrades, però el Túnel de vision (veure els llops darrera d’un vidre) està ple. Com q la noia dels tiquets parla espanyol, aconseguim negociar pagar avui i fer la visita al parc i demà poder tornar a entrar per veure lo del Túnel, però hem d’estar a les taquilles a les 9:30 abans q obrin a les 10:00. Doncs no fan reserves.

Els nens s’ho passen teta!! 

La grangeta (toquem cabretes i conills)

El Sender dels sentits (anar descalços pel bosc, trepitjant diferents terres)

El sender de les traces (descobrir per la petjada quin animal és)

I evidentment llops (artics / d’Europa / pologne / Canadà).

Sortim del parc a l’hora de tancar.

Jocs, sopar i dormir.19/08/15 ORLU / AX-LES-THERMES


Ens llevem 8:30. 

A les 9:45 ens presentem a les taquilles per poder entrar a les 10:00 al parc dels llops, amb el tiquet gratuït i poder accedir al túnel de visió.

Entrem i anem a veure de nou la grangeta i els llops d’Europa.

A les 11:30 anem cap al túnel, ens donen unes bossetes amb menjar (llangonissa, formatge..) per donar-ho als llops.

Entrem a un túnel d’1,30 d’alçada i ens assentem a terra, i els nens els hi van donant menjar per uns foradets. Els llops no et veuen. La veritat és q val la pena. El guia explica, en francès, un munt d’informació sobre els llops i el parc.

Despres ens afegim a fora a les explicacions sobre la manada dels llops del Canadà (tot en francès).

Decidim sortir del parc i anem allà al costat a fer la visita a FORET DES SONS, paguem 24€ pac familiar. És un circuit,per dins del bosc, per fer servir un munt de instruments musicals, atípics. Els nens s’ho passen bé!! Però creiem q el preu és excessiu.

Tornem a l’auto a dinar.

Marxem cap a AX-LES-THERMES, a buscar informació de la zona.

Decidim pujar amb l’auto a l’estació d’esquí AX 3 DOMAINES, hi ha una zona per autos i servei de buidatge i per omplir 2€ 100l.

També hi ha habilitada una zona de jocs (inflables, mini-golf..). Decidim treure bicis, jugar a la petanca… Mès barat.

Sopar i dormir.Dia 20/08/15 AX-LES-THERMES / PUIGCERDÀ


Després d’acondicionar-nos decidim avançar un xic mès i ens aturem al CÀMPING STEL DE PUIGCERDÀ a descansar un parell de dies.