Divendres 28/04/2017 IGUALADA – BECEITE


Sortim tard, i anem a dormir a Beceite.

Aquest cap de setmana anem acompanyats de dues autocaravanes.

Estem a l’ARAGÓ i aquí tenen un decret un xic peculiar, doncs NO es pot pernoctar fora de les Àrees urbanes, és per això que, a l’entrada del poble trobem 2 aparcaments però amb un símbol amb una lluna titllada.

Ens aparquem al aparcament de davant del punt d’informació, dins del casc urbà. Que és on ens han recomanat.

40°49’57.8″N 0°10’47.4″E
Ens costa aparcar un xic doncs hi ha cotxes també, i som tres autos.


Dissabte 29/04/2017 Beceite – El Parriçal – Vall de Robles


Ens despertem d’hora i ens preparem per fer una excursió pel Matarranya. 

Hem reservat taxi perquè ens portin fins a l’últim aparcament de cotxes, uns 6 km desde Beceite, doncs no està permès l’accés d’autos fins al segon aparcament i inclús problemes per accedir al primer aparcament, doncs en períodes de màxima afluència tampoc deixen (ponts, setmana santa…etc).

Al obrir la caseta del punt d’informació, ens informen que per setmanes de màxima afluència, ens hem de traslladar durant el dia al aparcament habilitat per l’Ajuntament, just a l’entrada del poble, i així ho fem.

Paguem 16€ per família. I ens recull un 4×4 a les 9. Hem encertat fer-ho així, doncs la carretera és molt estreta. Ens deixen pujar a la gossa al maleter.

El taxista és molt simpàtic i ens explica coses de la zona.Un cop a l’aparcament, concretem l’hora de tornada les 16:30, en aquest aparcament hi ha una zona de pícnic amb taules i bancs.

Comencem l’excursió, el temps no ens acompanya gaire, apareixen els núvols i es gira vent.

El camí transcorre pel costat del riu, hi ha trams que s’han de fer per sobre de passarel.les, i s ha de creuar el riu en diferents trams, cal anar en compte de no mullar-se els peus. Inclús hi ha un pont penjat. Amb la Tana, la nostra gossa, ens consta un munt, doncs és grossa i hi ha llocs que l hem d’agafar a coll, i en algun toll la fem passar nedant doncs per les passarel.les se li enganxen les potes.

No ho trobem gaire ben indicat, i en algun punt ens perdem. Hi ha algun tram amb desnivell, però la major part és planer. Hem d’anar ajudant als nens a superar els obstacles, i s’ho passen d’allò més bé. 

Cal anar ben calçat per no posar-ho més difícil. I si portes pals també ajuden a no perdre l’equilibri.

Cal anar en compte els últims minuts doncs és més complicat.Tardem unes 2,5h d’anada per fer uns 5,7 km. 

Al arribar al final, ens trobem amb un cul de sac, on sols es pot continuar si el poses dins de l’estret amb l’aigua fins a les aixelles.Parem a dinar, però fa fred i vent, i els nens estan incòmodes, dinem amb un tres i no res, i desfem el camí fins a l’aparcament. La tornada la fem més ràpid i sense tants miraments.

Ens hem d’esperar un xic a que arribin els taxis.

Tornem a l’auto a fer-nos una dutxa.

I ara es posa a ploure.

Després de descansar ens traslladem a l’Àrea de Vall de Robles, es tracta d’un pàrquing compartit amb els cotxes i tenim sort de poder-nos aparcar.Disposa de zona de buidatge i per omplir.

40°52’25.6″N 0°09’22.2″EDecidim anar a buscar pizzes per emportar, on ens han recomanat: 

Restaurante Esencia

sols cal pujar la rampa del pàrquing i al fons està el restaurant. Just al costat d’un súper. La veritat és que ho hem encertat. Sopem i dormim.


Diumenge 30/04/17 Vall de Robles – Bot


Hem dormit perfectes. Després d’esmorzar anem a visitar el poble. Sortim paral.lels al riu fins al pont antic que dona accés al poble. 


Fem un tomb pels seus carrers empedrats i empinats, fins a dalt del castell. Paguem entrada: 5€ adults i nens a partir de 5 anys 3€. L’entrada dona accés al Castell, al Museu i a l’església. 


Fem la visita per lliure pel castell i per l’església. 


Ens ho esperàvem més espectacular, i ens decepciona un xic.

Tornem a l’auto a dinar, i deixem la tarda lliure perquè els nens juguin.

Decidim moure’ns i traslladar-nos amb les autocaravanes fins a Bot.

41°00’26.1″N 0°23’05.2″E

Al arribar els petits tenen ganes de bicis o sigui que les traiem i fem un tros de la via verda.Ens cau un xàfec i tornem a l’auto a sopar i dormir.


Dilluns 01/05/17 Via verda BotUn cop esmorzats arrenquem a fer un tros de la via verda. Anem amb nens petits amb rodetes, fem un tros de la via verda, passem els 4 túnels i fem mitja volta, doncs d’anada fa baixada però de tornada fa pujada.

Els nens disfruten i això és el què compta.

Tornem a l’auto a dinar.

I per la tarda després de jugar una estona i recollir tornem cap a casa.

De camí parem a buidar i omplir a l’Àrea d’autocaravanes d’Ascó.

N 41º 11′ 10» / E 0º 34′ 7»